Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του  Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας, απεύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό στην εκδήλωση «Εβδομάδα Μαίας». Ακολουθεί η δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να χαιρετήσω την εκδήλωση «Εβδομάδα Μαίας» που διοργανώθηκε από 7 ως 10 Νοεμβρίου 2020 με στόχο να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο των μαιών στην παροχή υπηρεσιών υγείας για τη γυναίκα και την οικογένεια. Σε αναγνώριση αυτής της προσφοράς το έτος 2020 έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Έτος Μαίας». Από σύμπτωση μάλιστα διαπίστωσα πως στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Όλγα της Αλάσκας, τη Μαία, που μάλιστα αποκαλούνταν «μητερούλα» για να επιβεβαιώσει τη μεγάλη προσφορά των μαιών στις οικογένειες όλου του κόσμου.

Στη σύντομη παρέμβασή μου είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας για την πρόσκληση και να συγχαρώ όλους του συντελεστές μιας πολύ ενδιαφέρουσας διοργάνωσης και μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας που δείχνει το συνολικό έργο του κλάδου και τον καθοριστικό ρόλο των μαιών στη ζωή των νέων μητέρων. Η στήριξή μου στις μαίες ως γυναίκα αλλά και ως βουλευτής είναι δεδομένη. Θα είμαι δίπλα τους με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να προωθήσουμε από κοινού όσα θεσμικά αιτήματα στηρίζουν τον επιστημονικό τους κλάδο. Τέλος, πρότεινα τη συνεργασία του Συλλόγου και γενικότερα του κλάδου των μαιών με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με στόχο των πολλαπλασιασμό των μηνυμάτων στις νέες μητέρες».