Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολεπίσετε το δέρμα σας φυσικά. Ο καφές, η ζάχαρη, το θαλασσινό αλάτι, η κανέλα και η βρώμη είναι μερικές από αυτές τις πρώτες ύλες που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε μόνες σας ένα αναζωογονητικό πίλινγκ προσώπου.

Για να παρασκευάσετε μόνες σας το καλύτερο πίλινγκ σημαντικό παράγοντα παίζει ο τύπος του δέρματός σας. Αναζητήστε, λοιπόν, εκείνο το προϊόν που προορίζεται για τον τύπο της επιδερμίδας σας με στόχο την θεραπεία των προβλημάτων της.

Συστατικά όπως το αλάτι και η μαγειρική σόδα ενδείκνυνται για λιπαρά δέρματα, ενώ πιο απαλοί απολεπιστές όπως η βρώμη προτείνονται για ξηρά ή ευαίσθητα δέρματα. Τέλος, σε μια μεικτή ή φυσιολογική επιδερμίδα προτείνεται η ζάχαρη ή ο αλεσμένος καφές.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα πίλινγκ προσώπου με ζάχαρη καρύδας:

Η ζάχαρη αποτελεί έναν από τους κλασικούς φυσικούς απολεπιστές καθώς κάνει το δέρμα λείο χωρίς να το ξηράνει όπως το αλάτι, ενώ το λάδι καρύδας απαλύνει και ενυδατώνει το δέρμα χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του. Για να φτιάξετε, λοιπόν, ένα πίλινγκ προσώπου με ζάχαρη καρύδας θα χρειαστείτε 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας, 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας μάτσα σε σκόνη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εφαρμόστε στο πρόσωπό σας και τρίψτε απαλά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο σώμα σας. Οι ειδικοί συνιστούν την απολέπιση με το συγκεκριμένο πίλινγκ έως 2- 3 φορές την εβδομάδα.