Υπάρχει ένα και μόνο ένα αξεσουάρ μαλλιών που μεσουράνησε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’80s, το οποίο δεν αποχωριζόταν καμία, σχεδόν, γυναίκα κάνοντας μόδα τα πιασμένα μαλλιά σε αλογοουρά, σε χαλαρά updos, ακόμη και χαμηλούς κότσους.

Αυτό, φυσικά, δεν είναι άλλο από το περίφημο κλιπ «μπανάνα», το οποίο τώρα περισσότερο από ποτέ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέα και ανάλαφρα χτενίσματα, τα οποία μπορείτε να πετύχετε και μόνες σας.

Το κοίλο αξεσουάρ σε σχήμα U αποτελείται από δύο πλαστικές πλευρές σαν χτενάκια, οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους με ελαστικά δόντια, συγκρατώντας τα μαλλιά στη θέση τους.

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να τραβήξετε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά, η οποία κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται σαν καταρράκτης. Ένα χτένισμα που όχι μόνο χαρακτηρίζεται κολακευτικά άγριο, αλλά χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει.

Το κλιπ μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά σε ίσια και σγουρά μαλλιά, ενώ συμπληρώνει ιδανικά ένα look με πουλόβερ ή ζακέτα. Για να το χρησιμοποιήσετε για μια αλογοουρά ανοίξτε το κλιπ μπανάνας και στη συνέχεια ρίξτε το κεφάλι σας ανάποδα με τα μαλλιά σας προς τα κάτω. Τοποθετήστε το κλιπ στα μαλλιά σας με την ενωμένη βάση του προς τον αυχένα σας και κλείστε μέσα όλα ή τα μισά μαλλιά σας.