Είτε βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, είτε στο κομμωτήριο, αναπόφευκτα κάποια στιγμή το δέρμα σας θα λερωθεί από την βαφή, είτε στο κεφάλι γύρω από τα μαλλιά σε σημεία όπως το μέτωπο, ο λαιμός ή τα αυτιά, είτε στα χέρια σας.

Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να αφαιρέσετε τους συγκεκριμένους λεκέδες από το δέρμα σας. Μάλιστα, ο «κανόνας» λέει ότι όσο πιο γρήγορα τους αφαιρέσετε, τόσο ευκολότερα θα βγουν -κάτι που είναι πολύ καλό και για την υγεία του δέρματός σας γενικότερα.

Οι ειδικοί συστήνουν, λοιπόν την χρήση ενός απλού καθαριστικού προσώπου (χωρίς σαπούνι) και νερό, καθώς και οποιοδήποτε είδος λαδιού -καρύδας, αμυγδάλου, μωρού ή argan- το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως το τέλειο καθαριστικό για την αφαίρεση της βαφής των μαλλιών από το δέρμα σας.

Μία άλλη λύση είναι η χρήση προϊόντων με χημικά, απολεπιστικά συστατικά όπως το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ.

Για τα χέρια σας, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά συγκριτικά με το δέρμα στο κεφάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο αυστηρές μεθόδους για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες της βαφής. Ένας αποτελεσματικός τρόπος, λοιπόν, είναι το πλύσιμό τους με ένα μείγμα σαπουνιού πιάτων και μαγειρικής σόδας. Εάν οι λεκέδες επιμένουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, επίσης, ασετόν ή αντισηπτικό χεριών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.