Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στον εκδημοκρατισμό των τάσεων και στην σχεδόν απόλυτη ελευθερία που έχουν σήμερα οι γυναίκες να φορέσουν ότι θέλουν, ούτως ώστε να δημιουργήσουν το προσωπικό τους στυλ. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε βασικά σημεία των κολεξιόν που βλέπουμε στις πασαρέλες των σχεδιαστών.

Για την άνοιξη που μας έρχεται οι designers έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο χρώμα . Σε αντίθεση με την χρωματική παλέτα του χειμώνα που μας πέρασε, αυτή την άνοιξη ο κόσμος της μόδας τοποθετεί την γυναίκα στο μέσο μιας χρωματικής έκρηξης. Το κόκκινο και το έντονο μπλε αποτελούν κύριες επιλογές ενώ θα δείτε ότι και η έντονη πολυχρωμία περνά το τεστ και είναι έτοιμη να «προσγειωθεί» στις γυναικείες ντουλάπες.

Λουλούδια παντού. Επηρεασμένοι από το ανοιξιάτικο ανθισμένο τοπίο, οι σχεδιαστές έχουν πάρει τα αγαπημένα στις περισσότερες floral patterns και τα επιβάλλουν σε φορέματα, παντελόνια, μπλούζες και πουκάμισα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι τάσεις πολύ συχνά δε συνδυάζονται, γι αυτό θα πρέπει να είσαστε προσεκτικές στις επιλογές που θα κάνετε.

Το μήκος για φέτος θα είναι μακρύ. Ξεχάστε τα κοντά αγαπημένα μίνι που τόσο πολύ φορέσατε όλα τα χρόνια. Η φούστα ή το φόρεμα θα φτάνει πολλές φορές λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ρούχα θα είναι άχαρα γιατί τα υφάσματα που χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές είναι ελαφρά, δημιουργούν κολακευτικές πτυχώσεις και αποφεύγεται η κλασσική και σκληρή γραμμή Α που βλέπαμε στα μίντι όλα αυτά τα χρόνια (Πηγή φωτογραφιών: vogue.com).

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr