Το καλοκαίρι, πέρα από στιλ, αναζητάμε δροσιά και άνεση από τα ρούχα μας.

Κι αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο επιλογής της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας.

Κομψότητα και πρακτικότητα, συνδυασμένες με ευελιξία και άνεση. Αυτό είναι το τετράπτυχο της επιτυχίας που εγγυάται μοντέρνες και δροσερές εμφανίσεις.

Και για να είμαστε σαφείς, τις 4 αυτές αρετές συμπυκνώνουν και με το παραπάνω το βαμβάκι, το λινό, το μετάξι και το jersey.

Τι δεν φοράμε, από την άλλη, το καλοκαίρι; Νάιλον, πρώτο και καλύτερο. Είναι πλήρως συνθετικό και δεν αναπνέει καθόλου, παγιδεύοντας τη θερμότητα στο σώμα.

https://www.instagram.com/p/CB94a5yDhql/

Το ίδιο κάνει και το ακρυλικό, που το συναντάμε σε πολλά καλοκαιρινά outfits, παρά το γεγονός ότι είναι ολότελα απαγορευτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι και ζεστό και σκληρό.

Ακατάλληλος για το καλοκαίρι είναι όμως και ο πολυεστέρας. Μπορεί όλες να τον αγαπάμε, ας τον κρατήσουμε όμως για τον χειμώνα.

Αλλά και το τζιν δεν είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Εξαιρουμένου φυσικά του τζιν σορτς! Μακριά τζιν παντελόνια και ολόσωμες φόρμες ανήκουν απόλυτα στον χειμώνα.

https://www.instagram.com/p/CCI6xuLlNfB/

Όπως ανήκει και το δέρμα, παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια του Instagram το φορούν πια μετά μανίας το καλοκαίρι σε σορτσάκια και βερμούδες. Το δέρμα όμως είναι κατεξοχήν χειμερινό ύφασμα και ανήκει αποκλειστικά στις χαμηλές θερμοκρασίες…