Ένα μικρό σαλόνι αν δεν είναι σωστά οργανωμένο και διακοσμημένο, πολλές φορές μπορεί να φαίνεται ακόμα μικρότερο και αποπνικτικό.

Για να μην σας δημιουργείται δυσφορία, λοιπόν, κάθε φορά που χαλαρώνετε σε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές έτσι ώστε με έξυπνο τρόπο να δημιουργήσετε την αίσθηση του επιπλέον χώρου στο καθιστικό σας.

Προτιμήστε χαμηλά έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους

Όσο λιγότερα πράγματα έχετε στο σαλόνι σας τόσο περισσότερος ελεύθερος χώρος υπάρχει, και έτσι τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται.

Προτιμήστε, λοιπόν, καναπέδες και πολυθρόνες με αποθηκευτικούς χώρους από κάτω, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε αντικείμενα που μέχρι πρότινος «βάραιναν» το σαλόνι σας και έτσι θα ανοίξει ο χώρος σας περισσότερο.

Επιπλέον, επιλέξτε έπιπλα χαμηλά έτσι ώστε να ξεγελάσετε το μάτι και να δημιουργείται η ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Κρεμάστε τις κουρτίνες ψηλά

Για να δώσετε την αίσθηση του μεγαλύτερου ύψους και την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου στο σαλόνι σας κρεμάστε τις κουρτίνες σας πιο ψηλά από το ύψος της μπαλκονόπορτας. Με τον συγκεκριμένο τρόπο ο χώρος μοιάζει να «αναπνέει» περισσότερο, δημιουργώντας την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Επιλέξτε το σωστό τραπέζι

Ένα μεγάλο τραπέζι σε έναν όχι και τόσο μεγάλο χώρο δεν έχει τα επιθμητά αποτελέσματα. Προτιμήστε, λοιπόν, δύο μικρότερα στη θέση του ενός, τα οποία αναλόγως με την διαμόρφωση του χώρου σας κάθε φορά μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικό σημείο εξασφαλίζοντάς σας επιπλέον χώρο.