Το χρώμα είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσετε ένα διαφορετικό στυλ στην κουζίνα σας και να την κάνετε να δείχνει μεγαλύτερη. Αν νομίζετε ότι μόνο το λευκό χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε αυτό, κάνετε λάθος. Δείτε μερικές εναλλακτικές ιδέες.

Επειδή το λευκό μπορεί να σας φαίνεται πολύ αποστειρωμένο και συνηθισμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα χρώματα τα οποία θα φωτίσουν τον χώρο σας και -κυρίως- θα τον κάνουν να φαίνεται πιο μεγάλος.

Το μπλε είναι κομψό, διαχρονικό και, ανάλογα με την απόχρωση, μπορεί να θυμίζει τη θάλασσα ή τον ουρανό. Επιλέξτε το σκούρο, σχεδόν ναυτικό μπλε, για τα ντουλάπια της κουζίνας σας εφόσον οι πάγκοι και οι τοίχοι της κουζίνας σας είναι ήδη λευκοί για να δώσετε βάθος στο χώρο σας. Για ένα πιο ποπ αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να καλύψετε τους τοίχους της με μια ταπετσαρία με κάποιο γαλάζιο και λευκό γεωμετρικό μοτίβο (ριγέ ή σεβρόν).

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να θυμάστε ότι το λευκό με το μπλε αποτελούν ένα από τους πλέον κλασικούς και στιλάτους χρωματικούς συνδυασμούς. Για να δώσετε στην κουζίνα σας μια έξτρα πινελιά κομψότητας, πείτε «ναι» στο λευκό ή το γκρι για τα διακοσμητικά είδη που θα βάλετε σε αυτήν.