Οι δαντέλες και τα αραχνοΰφαντα υφάσματα, μάς προτρέπουν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, να ζήσουμε σ’ ένα παραμύθι…

Η δαντέλα δεν είναι μόνο απλά ένα υλικό όμορφο και αισθησιακό, αλλά επιπλέον αποπνέει ρομαντισμό, θηλυκότητα και απόλυτη κομψότητα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορούν να φανερωθούν ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγεις να την φορέσεις.

Φέτος, η δαντέλα έκανε την εμφάνισή της στις προτάσεις πολλών Οίκων μόδας όπως του Valentino, του Dolce&Gabbana ή του Christopher Kane, για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013.

Δαντέλα, ένα υλικό με παραμυθένια ομορφιά

Μπορεί να δώσει στην εμφάνισή μας, μια εξαιρετική εικόνα, είτε σε συνδυασμό με κάποιο άλλο ύφασμα, είτε φορώντας τη σκέτη. Πάντα βέβαια με μέτρο, για να μην οδηγηθείτε σε κάποιο αποτέλεσμα που δεν θα σας κολακεύει.

Μπορείτε να διαλέξετε εκείνο το είδος της δαντέλας ή το συνδυασμό της με κάποιο άλλο υλικό, που θα βγάζει ένα αποτέλεσμα κατάλληλο για εσάς. Εάν το παρακάνετε, κινδυνεύεται να μετατραπείτε σε μια συμπαθητική «Barbie».

Δοκιμάστε λοιπόν διάφορα είδη δαντέλας, για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας κολακεύει. Μπορείτε να διαλέξετε μια vintage δαντέλα με μεγάλα σχέδια, που δίνει «classy» εικόνα ή να διαλέξετε μια δαντέλα με μικρά και λεπτά σχέδια που θα σας εξασφαλίσει ένα πιο αισθησιακό «look».

Στη μαγεία της διαφάνειας

Τα διάφανα υφάσματα με τη σειρά τους, μπορούν κι αυτά να μας εξασφαλίσουν μια μοναδική εμφάνιση. Πάρα πολλοί σχεδιαστές τα επέλεξαν να τα εντάξουν στις φετινές τους προτάσεις και σίγουρα είναι μια από τις πιο hot τάσεις της μόδας για την άνοιξη / καλοκαίρι 2013. Στο χέρι μας είναι λοιπόν, να την εκμεταλλευτούμε.

Μια πρόταση είναι, να φορέσετε από κάτω κάτι πιο σπορ κι από πάνω ένα see trough φόρεμα, που θα κάνει την εμφάνιση του γυμνού δέρματος πιο μυστηριακή, χωρίς όμως να είναι και αποκαλυπτική. Δοκιμάστε διάφορα υφάσματα και χρώματα, για να καταλήξετε σ’ αυτά που σας ταιριάζουν.

Πηγή: fe-mail.gr