Φέτος την άνοιξη έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους της σεζόν είναι… τα σακάκια. Είναι δε, τόσο έντονη η παρουσία τους που τείνουν να θεωρηθούν το πιο κλασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας για την άνοιξη, σύμφωνα με το γαλλικό τεύχος του Marie Claire.

Το θετικό σημείο με το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ότι μπορεί να φορεθεί όλη μέρα. Από την πρωινή σας εμφάνιση στη δουλειά, μέχρι και στο πιο hip party στο οποίο θα μπορούσατε να παρευρεθείτε. Αναδείξτε δυναμισμό μέσα από ένα ουσιαστικά ανδρικό ρούχο και παράλληλα, διατηρείστε τη θηλυκότητα σας μέσα σε αυτό.

Αν έχετε καμπύλες: Ένα ημι-εφαρμοστό στιλ που φτάνει ακριβώς μέχρι το σημείο όπου οι γοφοί αρχίζουν να καμπυλώνουν ή απλά καλύπτει τα οπίσθια αποδεικνύεται ιδιαίτερα κολακευτικό για την περίπτωση σας.

Καλό είναι να αποφύγετε τα έντονα κοψίματα αλλά και τα σακάκια που κουμπώνουν μέχρι πολύ ψηλά στο λαιμό.

Αν έχετε πεσμένους, αδύναμους ώμους: Αναζητήστε κοψίματα με οριοθετημένους, επιμήκεις ώμους. Τα χαλαρά μανίκια και οι ραφές που ξεκινούν πριν από την επιφάνεια της περιοχής των ώμων να θυμάστε ότι δεν σας κολακεύουν!

Αν έχετε ψηλούς, έντονους ώμους: Μακριά ριχτά σακάκια σάς βοηθούν να αποφορτίσετε την προβληματική περιοχή. Βέβαια, οτιδήποτε υπερβολικά στενό και εφαρμοστό γύρω από τους ώμους όπως τις τσέπες καθώς και άλλες λεπτομέρειες καλό θα ήταν να τα αποφύγετε.

Αν έχετε μικρό μπούστο:
Αναζητήστε στενά εφαρμοστά σακάκια που στενεύουν στη περιοχή της μέσης. Δοκιμάστε διπλή σειρά κουμπιών. Σακάκια που εφαρμόζουν κάτω ακριβώς από τη μέση αποδεικνύονται τέλεια για μια λεπτή σιλουέτα.

Πηγή: myself.gr