Οι περισσότερες γυναίκες πιθανόν να συμφωνούν ότι μια καλή μάσκαρα είναι απολύτως απαραίτητη. Υπάρχουν εκείνες που δίνουν όγκο, μήκος, με τρίχες από πλαστικό, με καμπύλες ή με ευθείες ράβδους. Όλα αυτά βοηθούν στην σύγχυση των καταναλωτών και στο να μην ξέρουν τι να επιλέξουν τελικά.

• Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: η φόρμουλα ή το «ραβδί»

Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Η Debra Coleman Nally, Διευθύντρια Ερευνας και καινοτομίας στη Maybelline New York, υποστηρίζει ότι «η μάσκαρα είναι ένα
πάντρεμα φόρμουλας και εφαρμογής. Το βουρτσάκι και το σχήμα του, επηρεάζουν την παράδοση της φόρμουλας στη βλεφαρίδα , και δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να φθάσει και στη μικρότερη βλεφαρίδα αλλά και να είναι βολική και εύκολη στη χρήση.

• Βούρτσα και σχήμα

«Ακριβώς όπως οι βούρτσες των μαλλιών είναι διαφορετικές για να παρέχουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα styling, το ίδιο ισχύει και για τα βουρτσάκια στη μάσκαρα. Αυτές που ισχυρίζονται «curling» συχνά έχουν καμπύλες στα πινέλα, οι βούρτσες για επιμήκυνση τείνουν να έχουν ένα ευθύ και στενό βουρτσάκι με πιο φαρδιές, σχεδόν σαν χτένα τελείωμα. Για όγκο, αναζητήστε χοντρές βούρτσες με πυκνότερες τρίχες. Σε γενικές γραμμές, οι βούρτσες με μικρότερες τρίχες είναι ευκολότερο να ελεγχθούν.

• Τα κόλπα στην εφαρμογή

Οι «Curl βλεφαρίδες» για να δημιουργηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκαρα από τις ρίζες και να κινείται το ραβδί, στη συνέχεια προς τα πάνω προς το τέλος των βλεφαρίδων. Η Chanel celebrity makeup artist, Fulvia FAROLFI, συνιστά: «Για ακόμη καλύτερη εφαρμογή, βάλτε το ραβδί στο σωλήνα της μάσκαρα πάλι πριν κάνετε το δεύτερο μάτι.» «Στη συνέχεια, απλώστε μια συντηρητική ποσότητα μάσκαρα και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε άλλο ένα στρώμα».

Πηγή: k-mag.gr