Ο Οίκος Yves Saint Laurent μετρά κάτι περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, κάνοντας το όραμα του εμπνευστή του τελεσίδικη πράξη για κάθε γυναίκα που δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους.

Ο άνθρωπος που έβαλε σκοπό της ζωής του να ομορφύνει τις γυναίκες του πλανήτη -χωρίς ποτέ να επιβάλει την προσωπικότητά του επάνω τους- μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το κατάφερε αμετάκλητα.

Πίσω από κάθε ιστορία ομορφιάς, αποκάλυψε την ωραιότητα σε όλη της την ποικιλομορφία, σαν ένας διακριτικός πρεσβευτής χάρης και αισθησιασμού.

Όταν μάλιστα μιλάμε για καλλυντικά και αρώματα, το όνομα Yves Saint Laurent είναι το πρώτο που μας έρχεται στον νου…

Ας δούμε λοιπόν τις σημαντικότερες στιγμές του περίφημου οίκου που άλλαξε την ίδια την ιστορία της ομορφιάς…

Στις 15 Νοεμβρίου 1957, ο Yves Mathieu Saint Laurent γίνεται ο chief designer στον Οίκο Dior, ο νεότερος μάλιστα σχεδιαστής του κόσμου (μόλις 21 ετών). Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 1961, ο Yves αποφασίζει να ιδρύσει τον δικό του οίκο υψηλής ραπτικής, σε συνεργασία με τον Pierre Bergé.

Τα επίσημα εγκαίνια του Οίκου Yves Saint Laurent λαμβάνουν χώρα στις 4 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς στο Παρίσι, με το περίφημο πλέον λογότυπο YSL να γίνεται σύμβολο της υψηλής ραπτικής. Στις 29 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς, ο Yves Saint Laurent παρουσιάζει την πρώτη κολεξιόν κάτω από το δικό του όνομα, με τα υπόλοιπα να είναι Ιστορία!

Ιανουάριος 1964: Ο Yves Saint Laurent εγκαινιάζει το πρώτο του γυναικείο άρωμα, το Y. Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων του οίκου μόδας!

1971: Λανσάρεται το γυναικείο άρωμα Rive Gauche: είναι τρόπος ζωής, είναι συμπεριφορά, είναι πνευματική κατάσταση! Τίποτα λιγότερο από την επιτομή του παρισινού σικ. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το ανδρικό άρωμα Pour Homme, με τον Yves να ποζάρει γυμνός για τη διαφημιστική καμπάνια.

1977: Λανσάρεται το γυναικείο άρωμα Opium, ως παράθυρο σε έναν κόσμο μαγικό…

1978: Η πρώτη σειρά μακιγιάζ του Yves Saint Laurent κυκλοφορεί στα καταστήματα, πληροφορώντας τον κόσμο: «Ο Yves Saint Laurent δίνει πρόσωπο στις γυναίκες που ντύνει»!

1981: Το ανδρικό άρωμα-σύμβολο Kouros κυκλοφορεί ως μια γιορτή της αρρενωπότητας και του σικ.

1983: Λανσάρεται το γυναικείο άρωμα YSL Paris, ως φόρος τιμής στην Πόλη του Φωτός αλλά και την ερωτευμένη γυναίκα.

1992: Εγκαινιάζεται το Touche Éclat.

1993: Ένα νέο γυναικείο άρωμα χτυπά την αγορά, με το προκλητικό και αυθάδικο όνομά του ωστόσο να λογοκρίνεται! Το 1996 θα μετονομαστεί σε Yvresse.

1994: Λανσάρισμα του Fard A Levres Rouge Pur.

1995: Κυκλοφορεί το ανδρικό άρωμα Opium Pour Homme, ένας δίαυλος μυστηρίου και αισθησιασμού για τον σύγχρονο άντρα.

2000: Κυκλοφορεί η μάσκαρα Volume Effet Faux Cils και η κρέμα περιποίησης Temps Majeur.

2002: Η νέα έκφραση του οράματος του Yves Saint Laurent για τον ανδρικό αισθησιασμό έχει όνομα: κυκλοφορεί το άρωμα M7…

Μάρτιος 2004: Το άρωμα που αποπλανεί τις αισθήσεις και φέρνει σε επαφή τη γυναίκα με την καλύτερή της πλευρά χτυπά τα ράφια των καταστημάτων: το Cinema είναι εδώ για να κάνει κάθε γυναίκα σταρ!

2006: Η δύναμη της ανδρικής σαγήνης είναι μοναδική, με μοναδικό τρόπο πρέπει λοιπόν να υμνηθεί: κυκλοφορεί το L’Homme Yves Saint Laurent ως ωδή στο στιλ που μαγνητίζει…

2007: Απρόβλεπτη και ιδιαίτερη, έτσι έβλεπε ανέκαθεν ο Οίκος Yves Saint Laurent τη γυναίκα, το αποδεικνύει λοιπόν περίτρανα με την κυκλοφορία του νέου γυναικείου αρώματος Εlle.