Τα κοσμήματα, είναι από τα σημαντικά αξεσουάρ στη νυφική εμφάνισή σας, που θα συνοδευόσουν το νυφικό σας και γενικότερα την εμφάνισή σας εκείνη την ημέρα. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και ύστερα να επιλέξετε ποια από αυτά θα προτιμήσετε.

Συνήθως το νυφικό σετ περιλαμβάνει τα σκουλαρίκια, το περιδέραιο και το βραχιόλι. Κάποια από αυτά δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, ιδίως αυτά που αποτελούν οικογενειακά κειμήλια. Όμως προσοχή μην το παρακάνετε, γιατί μία λάθος επιλογή μπορεί να δώσει αρνητική εικόνα στην εμφάνισή σας. Τα νυφικά κοσμήματα πρέπει να δώσουν έμφαση στο νυφικό σας, να αναδεικνύουν το νυφικό σας χτένισμα και να σας κάνουν να λάμπετε.

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για κοσμήματα, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει αν θα φορέσετε πέπλο ή όχι, αν θα έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα και γενικά το νυφικό σας χτένισμα.

Μην παραλείψετε τα εξής:

– Αν έχετε κοσμήματα οικογενειακά κειμήλια, τότε είναι ό,τι πιο υπέροχο μπορείτε να φορέσετε.

– Το δαχτυλίδι των αρραβώνων είναι αναγκαίο να το φορέσετε τη μέρα που παντρεύεστε. Θα φορεθεί στο αριστερό χέρι γιατί στο δεξί θα φορεθεί η βέρα. Σε περίπτωση που φορέσετε γάντια μπορείτε να φορέσετε το δαχτυλίδι από πάνω.

– Τις βέρες σύμβολο ενότητας και παντοτινής αγάπης, που θα τις φορέσετε κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου.

– Το περιδέραιο θα ήταν πολύ εντυπωσιακό να ταιριάζει με την τιάρα εφόσον έχετε επιλέξει να φορέσετε. Αν όμως το νυφικό σας είναι πολύ εντυπωσιακό με πολλά κεντήματα και στρασάκια τότε δε χρειάζεται να βάλετε καθόλου περιδέραιο. Προτιμήστε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.

Αν πάλι το νυφικό σας είναι απλό τότε θα χρειαστεί να φορέσετε ένα εντυπωσιακό περιδέραιο, με κάποιο κρύσταλλο swarovsky ή πέρλες που θα δώσουν λάμψη στην εμφάνισή σας και πρέπει να το συνδυάσετε με απλά σκουλαρίκια. Παραδοσιακά το περιδέραιο είναι από πέρλες, μαργαριτάρια ή κάποιο μενταγιόν με στρας.

– Τα σκουλαρίκια προτιμήστε να είναι απλά, ιδιαίτερα αν το περιδέραιο είναι φανταχτερό. Ανάλογα με το στυλ του νυφικού σας, και του χτενίσματός σας καλό είναι να είναι διακριτικά στην όλη εμφάνιση. Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι ίσια και τα αφήσετε κάτω, θα ταίριαζαν περισσότερο μακριά, εντυπωσιακά και λεπτά σκουλαρίκια. Τότε αποφύγετε το περιδέραιο ενώ, αν το νυφικό σας έχει τον ένα ώμο έξω και τον άλλο μέσα προτιμήστε αστραφτερά σκουλαρίκια.

– Το βραχιόλι δεν είναι αναγκαίο να φορέσετε, εκτός κι αν θεωρείται ότι ταιριάζει στην όλη εμφάνιση και δεν προκαλεί την υπερβολή. Αν το νυφικό σας είναι τολμηρό, με ασυμμετρίες προτιμήστε να φορέσετε ένα μεγάλο βραχιόλι.

– Το ρολόι συνήθως αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο στην οικογένεια και παραδίδεται από την παλιά στη νέα γενιά. Μόνο λοιπόν αν έχει συναισθηματική άξια μπορείτε να το φορέσετε αλλιώς στη θέση του μπορείτε να φορέσετε κάποιο βραχιόλι.

Πηγή: gamosinfo.gr