Υλικά για 4-6 άτομα

αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
2 κουταλιές τη σούπας κουκουνάρι
10 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
8 μικρές πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
6 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις κόβετε σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάλτε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύστε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε τις για 30 λεπτά.

Μετά το πέρας των 30 λεπτών προσθέστε τα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15- 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα για 1 – 2 λεπτά.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίστε από πάνω με το μείγμα του τυριού και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.