Η εξαιρετική φήμη του Σαπουνιού Μασσαλίας- Savon de Marseille χρονολογείται τον 18ο αιώνα. Οι Μασσαλοί είχαν τη λαμπρή ιδέα να αντικαταστήσουν τα ζωικά λίπη με φυτικά έλαια. Το 1823 η εφεύρεση της σαπωνοποίησης από τον Chevreul σημάδεψαν τη βιομηχανική εξέλιξη του Σαπουνιού Μασσαλίας το οποίο βίωσε τότε τη χρυσή εποχή του.

Ιδανικά τοποθετημένη, η Μασσαλία έγινε το πρώτο Ευρωπαϊκό κέντρο για την παραγωγή και την αποστολή σαπουνιού από λάδι ελιάς. Στην αρχή του 20ου αιώνα, στην εφημερίδα «Petite Gazette Rimee» της Μασσαλίας ένα σύντομο ποίημα μιλούσε για ένα φυσικό αρωματισμένο σαπούνι με το όνομα Le Petit Marseillais.

Νέα Le Petit Marseillais Κρεμοσάπουνα: νέα προϊόντα από μια μάρκα με παράδοση χρόνων

Η ιστορική γαλλική μάρκα με ιστορία και παράδοση πάνω από έναν αιώνα στην τέχνη της σαπωνοποιίας επαναλανσαρίστηκε το 1986 από τα Laboratoires Vendome, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Γρήγορα επεκτάθηκε σε όλες τις κατηγορίες καθαρισμού και περιποίησης μαλλιών και σώματος. To Le Petit Marseillais, μια μάρκα με «μοναδική προσωπικότητα», χαρακτηρίζεται από τρία κύρια χαρακτηριστικά που αντανακλούν αυτό που είναι: το αυθεντικό, αγνό και αποτελεσματικό σαπούνι Μασσαλίας, τον μικρό ναύτη που αγναντεύει τη θάλασσα ως λογότυπο και τη φρεσκάδα και τα αρώματα του Γαλλικού Νότου!

Σήμερα το Le Petit Marseillais είναι Νο 1 στον καθαρισμό χεριών και σώματος στη Γαλλία και εμπλουτίζει τη συλλογή του με νέα προϊόντα. Τα νέα κρεμοσάπουνα Le Petit Marsellais είναι το καινούργιο μέλος της οικογένειας και συμβάλλει στην παράδοση τόσων χρόνων. Χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: στη βασική και στη premium σειρά.

Η βασική σειρά στα κρεμοσάπουνα χωρίζεται στα κρεμώδη και στα διάφανα:

Τα κρεμώδη:

• Le Petit Marseillais, Γλυκό Αμύγδαλο: με κρεμώδη υφή και φρουτένιο άρωμα από γλυκό αμύγδαλο. Η πλούσια σύνθεσή του ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Αντλία 300ml, Π.Λ.Τ.:  2,45 ευρώ. Με ανταλλακτικό, Π.Λ.Τ.:  1,27 ευρώ
• Le Petit Marseillais, Άνθη πορτοκαλιάς: με κρεμώδη υφή και φρέσκο άρωμα από άνθη πορτοκαλιάς. Η πλούσια σύνθεσή του ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα, αφήνοντας την λεία και απαλή. Αντλία 300ml, Π.Λ.Τ.: 2,45 ευρώ. Με ανταλλακτικό, Π.Λ.Τ. :  1,27 ευρώ

Τα διάφανα:

H σειρά αυτή αποτελείται από μια ειδική σύνθεση που εμπλουτίζεται με αυθεντικό σαπούνι και με καθαριστική βάση που είναι 100% φυτική. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η ένδειξη “Fabrication a l’ Αncienne” στη συσκευασία.

• Le Petit Marseillais, Ελιά: με διάφανη υφή χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, χάρη στα αιθέρια έλαια δάφνης, δεντρολίβανου, ευκαλύπτου, λουϊζας και λεβάντας, ενώ έχει πλούσιο άρωμα ελιάς. Η αξεπέραστη απαλότητα που αφήνει, εξασφαλίζει άριστη υγιεινή και ανεκτικότητα της επιδερμίδας. Αντλία 300ml, Π.Λ.Τ.: 2,45 ευρώ. Με ανταλλακτικό, Π.Λ.Τ.: 1,27 ευρώ.
• Le Petit Marseillais, Λεβάντα: με διάφανη υφή και φρέσκο άρωμα από άνθη χαρίζει μια αίσθηση καθαριότητας, χάρη στο αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Η αξεπέραστη απαλότητα που αφήνει, εξασφαλίζει άριστη υγιεινή και ανεκτικότητα της επιδερμίδας. Αντλία 300ml, Π.Λ.Τ.: 2,45 ευρώ. Με ανταλλακτικό, Π.Λ.Τ.: 1,27 ευρώ.

Premium σειρά:

• Le Petit Marseillais, με Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου & Εκχυλίσματα Μανταρινιού: Εμπλουτίζεται με δημοφιλή συστατικά που αποπνέουν τη ζεστασιά του Γαλλικού Νότου και τον σεβασμό στην ιστορία και στα χαρακτηριστικά της μάρκας. Τα αιθέρια έλαια φασκόμηλου και τα εκχυλίσματα μανταρινιού προσφέρουν αντισηπτική δράση. Καθαρίζει απαλά τα χέρια και τα αφήνει απαλά και ενυδατωμένα. Αντλία 300ml, Π.Λ.Τ.: 2,95 ευρώ
• Le Petit Marseillais, Για την Κουζίνα: περιέχει αιθέριο έλαιο λεμονιού, γνωστό για την εξάλειψη των έντονων μυρωδιών της κουζίνας. Καταπολεμά αποτελεσματικά ιωδιούχες μυρωδιές (ψάρια, οστρακοειδή), λιπαρές μυρωδιές (κρέας, τηγανητά), μυρωδιές λαχανικών (κρεμμύδια, σκόρδο, πράσα). Η πατενταρισμένη σύνθεσή του “anti-odeur” εξασφαλίζει αξεπέραστη αποτελεσματικότητα. Αντλία 300ml, Π.Λ.Τ.:  2,95 ευρώ. Με ανταλλακτικό, Π.Λ.Τ.:  1,27 ευρώ