Τα τελευταία χρόνια, οι δερματολόγοι έχουν στη διάθεσή τους όλο και περισσότερες δυνατότητες για την ανανέωση της εμφάνισης και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Παρόλο που οι ενέσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως για την πλήρωση των ρυτίδων και την αναδιαμόρφωση των όγκων του προσώπου, όλο και πιο συχνά οι δερματολόγοι εφαρμόζουν επίσης διάφορες τεχνικές laser.

Τα μηχανήματα laser χρησιμοποιούν ένα μονοχρωματικό φως με σκοπό μετά από μερικές συνεδρίες να λειάνουν την επιδερμίδα και να αποκαταστήσουν την τόνωση και τη φωτεινότητά της, διεγείροντας τις βιολογικές διαδικασίες που έχουν επιβραδυνθεί λόγω γήρανσης.

Τι είναι το δερματολογικό laser;
Μεταξύ των διάφορων τύπων επεμβατικών και μη επεμβατικών δερματολογικών laser, υπάρχουν τα fractional laser, τα οποία χρησιμοποιούν μικροσκοπικές δέσμες laser για να παράγουν ενέργεια που διοχετεύουν τμηματικά στην επιδερμίδα, κάπως σαν τα pixels που συνθέτουν μια φωτογραφία.

Ανάμεσα σε δύο υγιείς περιοχές, αυτές οι μικροδέσμες δημιουργούν περιοχές μικροσκοπικών τραυμάτων στην επιδερμίδα και το χόριο, επιταχύνοντας μέσω της βλάβης τη διαδικασία ανάπλασης.

Το επεμβατικό laser CO2 λειτουργεί κλασματικά, προσφέροντας:

• Μεγαλύτερο σεβασμό προς την επιδερμίδα
• Ελάχιστη ενόχληση
• Μικρότερο χρόνο αποθεραπείας

Τα εξελιγμένα επεμβατικά laser CΟ2 («LASER»: προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, στα ελληνικά «ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας») δημιουργούν μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες που φτάνουν μέχρι το χόριο. Αντιδρώντας σε αυτή τη θερμική διέγερση, το υγιές δέρμα που περιβάλλει αυτές τις ζώνες ξεκινά τη διαδικασία επούλωσης.

Στο επίπεδο του χορίου, αυτό σημαίνει σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου που, με τη σειρά τους, οδηγούν στην αναδιαμόρφωση της επιδερμίδας μέσω μιας διαδικασίας ανάπλασης.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα για την επιδερμίδα;
Για βέλτιστα αποτελέσματα, απαιτούνται 2 έως 4 συνεδρίες, αλλά η βελτίωση είναι ορατή ακόμη και μετά την πρώτη συνεδρία.

• Η ποιότητα της μικρο-επιφάνειας βελτιώνεται και η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, λιγότερο τραχιά
• Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μειώνονται
• Η επιδερμίδα είναι πιο σφριγηλή και πιο ελαστική
• Η ποιότητα της επιδερμίδας βελτιώνεται
• Η όψη της επιδερμίδας γίνεται πιο ομοιόμορφη

Δείτε ολόκληρο το δελτίο εδώ