Είτε προπονείσαι για μαραθώνιο είτε για να παίξεις τένις με τους φίλους σου, το σώμα σου δαπανά ενέργεια ή, πιο απλά, «καίει θερμίδες». Η άσκηση σαφέστατα βοηθά στην καλή υγεία και την καλύτερη ρύθμιση του σωματικού βάρους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ισορροπημένη διατροφή είναι εξίσου απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Προσοχή, όμως, μην το παρακάνετε με την άσκηση «παν μέτρον άριστον». Η άσκηση από μόνη της, χωρίς δίαιτα, δεν φαίνεται να έχει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, εκτός κι αν πραγματικά μιλάμε για πολλή άσκηση! Για την καλύτερη ρύθμιση του βάρους, προτείνεται η κατανάλωση 1.500-2.000 kcal την εβδομάδα μέσω άσκησης. Βρείτε τρόπους να αυξάνετε τις θερμίδες που δαπανάτε σε καθημερινές δραστηριότητες.

Ανεβείτε από τη σκάλα, κάντε με τα πόδια αποστάσεις που συνήθως κάνετε με το αυτοκίνητο, παρκάρετε λίγο πιο μακριά, ή κάντε δουλειές στο σπίτι: είναι απλοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και την καλύτερη ρύθμιση του σωματικού σας βάρους.

Πηγή: myself.gr