Το παγωτό, επειδή καταναλώνεται κυρίως τους ζεστούς μήνες και έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε γάλα, αλλοιώνεται εύκολα, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την αποθήκευσή του.

Για να μειώσουμε τις πιθανότητες να καταναλώσουμε ακατάλληλο προϊόν, κοιτάμε αρχικά αν ο καταψύκτης στον οποίο φυλάσσεται λειτουργεί κανονικά και στη συνέχεια ελέγχουμε αν το παγωτό που πήραμε έχει κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

– Δεν έχει την απαιτούμενη σκληρότητα.

– Είναι υδαρό και η υφή του μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή με κόκκους άμμου.

– Εμφανίζει ίζημα, θρυμματίζεται σε μικρά κομμάτια ή περιέχει μικροκρυστάλλους.

Αν ισχύει έστω και ένα από αυτά καλό είναι να μην το καταναλώσουμε.

Πηγή: vita.gr