Οι απίθανοι λόγοι που οι άνθρωποι απατούν

«Ου μοιχεύσεις», η 7η εντολή, που κάποιοι δεν τηρούν


ΓΥΝΑΙΚΑ
21:02
05/08/2018
Οι απίθανοι λόγοι που οι άνθρωποι απατούν
8
loading

Η απιστία δεν είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας. Δεν ξέρουμε, αν ο άνθρωπος έχει στο DNA του την απιστία, όμως, η πίστη και η αφοσίωση, ανέκαθεν δοκιμάζονταν. Και η απιστία ανέκαθεν προκαλούσε πόνο στα άτομα, που βίωναν την προδοσία.

Θα περίμενε κανείς στη σύγχρονη εποχή, που δεν υπάρχουν ταμπού και δυσκολίες στο να χωρίσεις, όταν βλέπεις ότι μία σχέση δεν τραβάει, η απιστία θα είχε περιοριστεί σε ποσοστά. Πολύ περισσότερο σε μια σχέση, που δεν έχει επισημοποιηθεί με τα δεσμά του γάμου. Αλλά και στις έγγαμες σχέσεις, η απιστία καλά κρατεί, αφού σύμφωνα με το Institute for Family Studies, εκτιμάται ότι το 16% των συζύγων έχουν απατήσει τον/τη σύντροφό τους.

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι απατάνε;  Λοιπόν, το 80% των περιπτώσεων, δεν οφείλεται σε μια αποτυχημένη σχέση, σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων, Esther Perel. Μια απιστία είναι συχνά μια εγωιστική πράξη και το κίνητρό της έχει να κάνει με το πρόσωπο που τη διαπράττει. Όσο για τους λόγους που επικαλούνται; Κάποιοι από αυτούς, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι απίθανοι!

Θέλουν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους

Ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι η ζωή είναι μικρή, τα χρόνια περνάνε κι εκείνοι ή εκείνες τα αφήνουν να τους προσπερνάνε, χωρίς να έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Να μάθουν τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά. Και μέσα σε αυτά είναι και η σχέση στην οποία βρίσκονται. Οπότε η δικαιολογία: «Σε απάτησα γιατί ήθελα να ανακαλύψω εμένα» είναι συχνή.

Φρικάρουν που μεγαλώνουν

Αυτό ισχύει, κυρίως, για τους άνδρες, οι οποίοι εκεί γύρω στα 50 παθαίνουν φρίκη, που μεγαλώνουν και μέσα από την απιστία, θέλουν να επιβεβαιωθούν. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει αυξηθεί και το ποσοστό των γυναικών, οι οποίες παθαίνουν αυτή τη φρίκη, γύρω στα 40 τους.

Δε μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους

Μία καλή δικαιολογία, που την επικαλείται το 46% των ανδρών και το 19% των γυναικών

Δε μπορώ να χωρίσω

Μία δικαιολογία την οποία επικαλούνται και τα δύο φύλα. Ξέρουν ότι η σχέση τους, πολύ περισσότερο ο γάμος τους, έχει τελειώσει, αλλά δε μπορούν να χωρίσουν.

Αισθάνονται παραμελημένοι/ες

Μέχρι και πριν κάτι χρόνια, ήταν μία δικαιολογία την οποία χρησιμοποιούσαν, κυρίως, οι γυναίκες, οι οποίες έμεναν στο σπίτι και ο σύζυγος έλειπε πολλές ώρες στη δουλειά. Ή εκείνος δεν έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον και θέρμη με τον πρώτο καιρό. Τα τελευταία χρόνια, όπου πολλές γυναίκες βρίσκονται σε ισχυρές επαγγελματικές θέσεις και η δουλειά τους τις απορροφά ή μετά την απόκτηση των παιδιών παραμελούν τους συζύγους, αποτελεί μία καλή δικαιολογία για τους άνδρες που απιστούν.

Είναι απλά εγωιστές

«Το ξέρω, φέρθηκα εγωιστικά….». Εσείς να μην την ακούσετε ποτέ αυτή την ξερή δικαιολογία μεταμέλειας, όμως, έχετε υπόψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιεί τον εγωισμό ως λόγο απιστίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar τραγουδιστη…

  Οτι πεις!!!!!

 2. avatar Η εντολή

  ...που επικαλείσται δεν ανήκει στις ελληνικές θεότητες, οι Έλληνες έχουν άλλους θεούς και τους απαρνήθηκαν

 3. avatar περαστικος ξανα

  Συγνώμη μωρό μου που σε απάτησα 133 φορές, ήταν από ατύχημα.

 4. avatar οποιος παιζει η βλεπει θεατρο

  ΜΟΙΧΕΥΕΙ . ξυπνατε κοιμωμενοι

 5. avatar Τραγουδι η ωδη του τραγου και αλλα πολλα

  Αλλο αοιδω αλλο τραγουδω αλλο το τραγουδι και αλλο το ασμα ξυπνατε διποδα κατεστραμμενα .

 6. avatar Τραγουδι η ωδη του τραγου και αλλα πολλα

  Το ου μοιχευσεις εχει πολλες ερμηνειες που δεν συμφερουν το συστημα .

 7. avatar ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΧΕΙΑ

  ΟΥ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ : ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΣΕΜΝΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΣΥΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ .

 8. avatar Ο Ψυχίατρος.

  Όταν πιάνετε τον [...] της γυναίκας σας και νιώθετε σαν να πιάνετε τον δικό σας, τότε...
  ... χωρίστε χθές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει