Εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα στα πρότυπα της Σουηδίας. Μύθος ή πραγματικότητα», που αφορούσε την παρουσία των γυναικών στον επιχειρηματικό στίβο και τις πρωτοβουλίες που μπορούν ν’ αναληφθούν για να ενθαρρυνθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πολλών γυναικών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Συμμετείχαν επίσης 11 γυναίκες πρέσβειρες επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Σουηδία, μεταξύ των οποίων και η πρέσβειρα γυναικείας επιχειρηματικότητας Κρήτης, Μαρία Πιτσικάκη, ανταλλάσοντας απόψεις και παρουσιάζοντας καλές πρακτικές που θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν πρότυπο γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης σε σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες άνοιξαν ή πρόκειται ν’ ανοίξουν δική τους επιχείρηση, αλλά και στη στήριξη που απαιτείται για την ενθάρρυνσή τους.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της σουηδικής γυναικείας επιχειρηματικότητας Lisa Thorden ανέφερε ότι στη χώρα της, των εννέα εκατ. κατοίκων, λειτουργούν 750.000 επιχειρήσεις, το 90% των οποίων είναι μικρές και απασχολούν λιγότερους από 10 υπαλλήλους.

Τόνισε ακόμη ότι το 27% των σουηδικών επιχειρήσεων διοικείται από γυναίκες. Σύμφωνα με την κ. Thorden η σκληρή δουλειά, η συνεργασία και η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την προσπάθεια των γυναικών να επιτύχουν ως επιχειρηματίες.