Ο θερμιδομετρητής μας βοηθά στο να είμαστε συνεπείς απέναντι στο καθημερινό μας πρόγραμμα διατροφής. Και όταν τον συμβουλευόμαστε, είναι πολύ πιο εύκολο να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε το σωστό.

Όμως, αν φτάσετε στο σημείο να αγχώνεστε έστω και για κάθε μία θερμίδα, τότε θα στρεσαριστείτε με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια που καταβάλλετε να πηγαίνει στον… βρόντο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το στρες επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του οργανισμού ενώ τις περισσότερες φορές προσθέτει περιττά κιλά.

Τι να κάνετε

Είναι προτιμότερο αντί να συμβουλεύεστε τον θερμιδμετρητή να βάζετε στο πιάτο σας τροφές που προσφέρουν ενέργεια όπως για παράδειγμα κοτόπουλο, ψάρι, γάλα, γιαούρτι κ.ά. Μπορείτε ακόμη να καταναλώνετε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Οι τροφές αυτές είναι πολύ θρεπτικές και περιέχουν λίγες θερμίδες.

Έτσι, εάν κάνετε αυτή τη διατροφή, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγετε στα χάπια αδυνατίσματος. Τα περισσότερα από αυτά άλλωστε που υπόσχονται απώλεια βάρους, είναι και χάσιμο χρόνου και χρημάτων αλλά παράλληλα προκαλούν πολλές παρενέργειες στον οργανισμό.