Συζήτηση και αντιπαραθέσεις προκαλεί περιοδικό, στην Ινδία, το οποίο κυκλοφόρησε με ένα μοντέλο που θηλάζει στο εξώφυλλό του.

Το περιοδικό Grihalakshmi, που κυκλοφορεί στην πολιτεία Κεράλα, έχεις το εξώφυλλό του ολοσέλιδη φωτογραφία το μοντέλο Gilu Joseph, που κοιτά προς το φακό θηλάζοντας ένα μωρό. Ο τίτλος αναφέρει: «Μαμάδες, πείτε στην Κεράλα: Μην γουρλώνετε τα μάτια, θέλουμε να θηλάσουμε».

Όπως γράφει το BBC, πιστεύεται πως είναι η πρώτη φορά που περιοδικό στην Ινδία κυκλοφορεί προβάλλοντας μια γυναίκα που θηλάζει. Το γεγονός όμως πως δεν για μία μητέρα- η Joseph δεν έχει γίνει μητέρα- προκάλεσε δυσαρέσκεια και συζητήσεις.

md6bd4cm

Ο εκδότης του Grihalakshmi εξήγησε πως το περιοδικό ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ανάγκη των μητέρων να μπορούν να θηλάζουν σε δημόσιους χώρους. «Πριν ένα μήνα, ένας άνδρας ανέβασε τη φωτογραφία της γυναίκας του, που θήλαζε, στο Facebook, για να ξεκινήσει αυτή τη συζήτηση. Το αποτέλεσμα ήταν όμως η γυναίκα να δεχθεί διαδικτυακό bullying από γυναίκες και άνδρες» τόνισε. «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το τελευταίο τεύχος μας στις μητέρες που θηλάζουν».

Οι περισσότεροι χρήστες των social media φαίνεται να στηρίζουν το περιοδικό και το μοντέλο, αν και η επιλογή μοντέλου και όχι μιας πραγματικής μητέρας την ώρα που πραγματικά θηλάζει έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Φαίνεται η ενόχληση να σχετίζεται περισσότερο με τη συγκεκριμένη επιλογή παρά με την προβολή της εικόνας αυτής καθ’ αυτής.

Η ίδια η Gilu Joseph υπερασπίστηκε την απόφασή της να ποζάρει για το περιοδικό. «Περίμενα πολλή κριτική, αλλά αποφάσισα να τη δεχθώ όλη για χάρη των μαμάδων που θέλουν να θηλάσουν με υπερηφάνεια και αίσθημα ελευθερίας» δήλωσε.

md6bd4cm dfsf dfsgfs

fdgfd