Η δεκαετία του ‘90 δεν θα μείνει στην ιστορία για το στυλ της και οι περισσότερες από έμας θα ήθελαν να ξεχάσουν τις ενδυματολογικές περιπέτειες εκείνης της εποχής. Ωστόσο, υπάρχει μία τάση που κάνει δυναμική επανεμφάνιση και κερδίζει όλο και περισσότερες οπαδούς: το σκούρο κραγιόν.

Στην πραγματικότητα, το φετίχ του μακιγιάζ των 90s δεν εξαφανίστηκε ποτέ από τις προτιμήσεις των γυναικών. Ωστόσο, για αρκετά χρόνια είχε δώσει προτεραιότητα σε πιο παλ αποχρώσεις.

Τώρα, οι περισσότερες εταιρίες καλλυντικών προωθούν και πάλι κραγιόν σε αποχρώσεις καφέ, μπορντό και βυσσινί.
Τα συγκεκριμένα χρώματα δίνουν ένταση στο μακιγιάζ και γι’ αυτό το λόγο απαιτείται προσοχή. Αν το σκούρο κραγιόν συνδυαστεί με έντονα smoky eyes, το αποτέλεσμα θα είναι… βαρύ κι ασήκωτο.

Έτσι, καλό είναι να αποφύγετε την πολύ σκούρα σκιά και το έντονο μαύρο μολύβι. Τονίστε το βλέμμα με μάσκαρα και μία λεπτή γραμμή eyeliner.

Αν έχετε υπερβολικά λεπτά χείλη, καλύτερα να αποφύγετε το σκούρο κραγιόν. Αν τα χείλη σας είναι πολύ σαρκώδη επιλέξτε ένα κραγιόν ματ. Για όσες έχουν χείλη κανονικά ή σε σχήμα καρδιάς, το σκούρο κραγιόν είναι μια επιλογή που δεν θα απογοητεύσει ποτέ!