Η ξηροδερμία ήταν είναι και θα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, ειδικά αυτή την εποχή αλλά αν και στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για την αντιμετώπισή της, παρακάτω βρήκαμε για εσάς τις φυσικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτή μια και καλή.

Tea tree oil

Σύμφωνα με μελέτη, τα σαμπουάν με περιεκτικότητα 5% σε tea tree oil έχουν αποτέλεσμα στην ξηροδερμία. Εξάλλου το αιθέριο έλαιο tea tree κάνει καλό σε πολλά θέματα υγείας. Εσείς αυτό που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες στο σαμπουάν σας και να λουστείτε κανονικά, όπως κάθε φορά.

Σόδα

Μπορεί η κουζίνα σας να είναι το μυστικό κατά της ξηροδερμίας, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να απλώσετε την μαγειρική σας σόδα στα μαλλιά σας αφού τα βρέξετε και να τρίψετε το κεφάλι σας με τη σόδα καλά. Ξεχάστε το σαμπουάν και προχωρήστε απευθείας στο ξέβγαλμα. Η σόδα μειώνει τους μύκητες εκείνους που προκαλούν ξηροδερμία.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο θεωρείται «βάλσαμο» γα την ξηροδερμία αφού μπορεί να αλλάξει το ph του κεφαλιού σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναμείξετε ένα τέταρτο μηλόξυδου με ένα τέταρτο νερό και να ψεκάσετε το κεφάλι σας. Τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αφήστε το για 15 λεπτάκια και θα δειτε διαφορά.

Στοματικό διάλυμα

Για να αντιμετωπίσετε την επίμονη ξηροδερμία δεν έχετε παρά να λουστείτε με ένα απλό σαμπουάν και να ξεβγάλετε με ένα στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ. Στη συνέχεια συνεχίστε με το μαλακτικό σας. Πηγή: womenonly.gr