Η νεαρή Chiara Schober από το Λίχτενσταϊν αποκαλύπτει πώς έδωσε τη μάχη με την ανορεξία που την οδήγησε στο νοσοκομείο και πώς τελικά σώθηκε.

Οι γιατροί τής είπαν ότι ρίσκαρε τη ζωή της με τη διατροφή που έκανε καθώς κάποια στιγμή ζούσε τρώγοντας μόνο 39 θερμίδες την ημέρα. Όμως, όπως αποκαλύπτει η ίδια, με την αγάπη και την υποστήριξη του φίλου της, Jason, η Chiara ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και να ξεπεράσει την ανορεξία. Τώρα έχει ένα υγιές βάρος και τρώει οτιδήποτε βρεθεί μπροστά της, χωρίς τύψεις και ενοχές. «Νιώθω τόσο τυχερή που ο Jason με βοήθησε να αλλάξουν όλα. Αυτός με έχει δει στη χειρότερη κατάσταση, οπότε ξέρω ότι με αγαπάει γι’ αυτό που είμαι», λέει η ίδια.

Όπως αναφέρει, θεωρεί ότι η σχέση της και η δύναμη που της έδωσε αυτή, την έσωσαν από το θάνατο, καθώς είχε φτάσει σε οριακό σημείο με την ανορεξία. Πιστεύει ότι αν δεν είχε την υποστήριξη του Jason μπορεί να μην ήταν σήμερα στη ζωή.

«Όταν με συνάντησε ζύγιζα μόλις 22 κιλά και ήμουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Όταν κοιτάζω πίσω τώρα, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήμουν απλά δέρμα και οστά. Έτρωγα μόνο ένα ροδάκινο την ημέρα. Δεν έφερνα τη σκέψη του φαγητού στο μυαλό μου και ήταν σαν να τον τιμωρούσα η ίδια», προσθέτει η Chiara.

Τότε, σε αυτό το οριακό σημείο, οι γιατροί τής είπαν ότι ρίσκαρε να χάσει τη ζωή της. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Όταν οι γιατροί μού είπαν ότι το σώμα μου δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση χωρίς φαγητό για πολύ καιρό, ήξερα ότι ήταν “ή τώρα ή ποτέ”». Χωρίς όμως τη στήριξη του συντρόφου της και την αγάπη του νιώθει ότι δε θα τα κατάφερνε.

Την ενθάρρυνε να τρώει περισσότερο, την πήγαινε έξω για φαγητό και της αγόραζε σνακ. Έκανε τα πάντα για να ξαναβρει την ισορροπία της και τα κατάφερε. Τώρα τρώει τα πάντα, από υγιεινά φαγητά μέχρι πίτσα και παγωτά, καθώς κι ό,τι άλλο της προσφέρουν. Με την ιστορία της θέλει να εμπνεύσει και να δώσει κουράγιο σε άτομα με παρόμοια προβλήματα και το μόνο που σκέφτεται για το μέλλον είναι να κάνει μια οικογένεια με το σύντροφό της. anorx6anorx3anorx5 anorx4 anorx2