Μα υπάρχουν ασκήσεις αποκλειστικά για γυναίκες; Σύμφωνα με τους personal trainers, όταν μία γυναίκα γυμνάζεται -επιλέγοντας μάλιστα αερόβια άσκηση- το λίπος καίγεται (φεύγει) συνολικά από όλο το σώμα.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες δεν βλέπουν σημαντικά αποτελέσματα μετά από ένα εύλογο διάστημα αεροβικής ή τρεξίματος.

Μπορεί, μεν, να χάνουν συνολικά βάρος και κάποιους πόντους, αλλά πολύ σπάνια επιτυγχάνουν γραμμωμένους κοιλιακούς, σφιχτούς γλουτούς και πιο στητό στήθος.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει μία γυναίκα, με την βοήθεια του γυμναστή της, να εστιάσει στα σημεία.

Δοκιμάζοντας ασκήσεις που επικεντρώνονται στα μέρη του σώματος που θέλουν περισσότερη «δουλειά» και σε συνδυασμό με την αεροβική (την σωστή διατροφή και το πολύ νερό, φυσικά) τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ ταχύτερα και πολύ εντονότερα.

Ποιες ασκήσεις προτείνουν, λοιπόν, οι personal trainers για τέλεια γραμμωμένα άκρα και πώς μπορεί μία γυναίκα να αποκτήσει γυμνασμένο και θηλυκό ταυτόχρονα κορμί;

Ετοιμάστε το στρωματάκι και τα βαράκια σας και… πάμε!


Υπέροχα πόδια και μηροί

Υπέροχοι μηροί σημαίνει σφιχτοί, εμφανείς μύες και ελάχιστο λίπος κάτω από το δέρμα. Το καλό με τις ασκήσεις για τα πόδια και τους μηρούς είναι ότι δεν γυμνάζουν ένα μόνο μυ την φορά αλλά όλους μαζί ταυτόχρονα, αφού οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μύες των μηρών μας στηρίζουν την κίνηση ενώ οι μπροστά και οι πίσω επιστρατεύονται αναγκαστικά για την κάθε άσκηση.

Ωστόσο, στις παχουλές γυναίκες, αυτό που συχνά συμβαίνει ότι παρόλο που οι μύες των ποδιών και των μηρών τους γυμνάζονται, το στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα είναι τόσο ώστε οι μύες να μην είναι εμφανείς.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο παράλληλα με τις συγκεκριμένες ασκήσεις να ακολουθείται και μία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά καθώς και η κατανάλωση άφθονου νερού.

Όσον αφορά στις ασκήσεις τώρα, αυτές πρέπει να ακολουθούν κάποιας προθέρμανσης (π.χ. τρέξιμο) και έχουν ως εξής:

Άσκηση για τους μπροστά μύες των μηρών:
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, με ίσια και τεντωμένη την πλάτη και την κοιλιά σφιγμένη. Κάντε αργά ένα βαθύ κάθισμα εισπνέοντας, τεντώνοντας τα χέρια ευθεία μπροστά και ανασηκωθείτε πάλι αργά εκπνέοντας και χαμηλώνοντας τα χέρια.

Σημασία έχει αυτή η άσκηση να γίνεται αργά, τα οπίσθια να τεντώνονται προς τα έξω και η εκπνοή να γίνεται κατά το ανασήκωμα. Επαναλάβετε 20 φορές αυτήν την άσκηση, κάντε ένα σύντομο διάλειμμα, και μετά άλλες 20 φορές (ή όσες φορές αντέχετε).

Πηγή: in2life.gr