Μια νέα μόδα με το hashtag #LesPrincessesOntDesPoils, δηλαδή «Οι πριγκίπισσες έχουν τα μαλλιά» ξεκίνησε στο διαδίκτυο από τη Γαλλία.

Οι γυναίκες μοιράζονται τις εικόνες από τις τριχωτές μασχάλες τους, ως μέρος μιας εκστρατείας για την καταπολέμηση του στιγματισμού του γυναικείου σώματος.

Πολλές γυναίκες λοιπόν κοινοποιούν τις φωτογραφίες τους με τις… τριχωτές μασχάλες τους και τα πόδια τους ενώ θέλουν να δείξουν ότι η ομορφιά δεν έχει σχέση με τα μη ρεαλιστικά πρότυπα που παρουσιάζονται. Κορμός της εκστρατείας είναι μια 16χρονη η οποία αναφέρει ότι είναι περήφανη για όσα έχει καταφέρει.

gynaisda2

Η Adele Labo ανέφερε ότι έχει υποφέρει πάρα πολύ από τον εκφοβισμό στο σχολείο όταν εκείνη αρνήθηκε να ξυριστεί και έχει δημιουργήσει ένα blog με φωτογραφίες από τις φυσικές τρίχες στο σώμα της. «Νομίζω ότι η κοινωνία στιγματίζει τις γυναίκες, υπάρχει μια τεράστια κοινωνική πίεση σχετικά με τις τρίχες του σώματος», έγραψε, ζητώντας από τις άλλες γυναίκες να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθειά της ανεβάζοντας φωτογραφίες με τη φυσική τους ομορφιά.

gynaisda3

Παρά το γεγονός ότι η κίνηση και η ειλικρίνειά της έχει βρει ανταπόκριση σε μεγάλο βαθμό, η έφηβη έχει επίσης χαρακτηριστεί «φεμινίστρια» και «αηδιαστική» από τους άνδρες και τις γυναίκες στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.

gynaisda5

Η νεαρή λέει χαρακτηριστικά ότι δεν πιέζει καμία γυναίκα να μην ξυρίζεται αλλά ότι αυτό θα πρέπει να είναι στην ελεύθερη επιλογή του κάθε ατόμου. Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της και τον ενθουσιασμό της για την επιτυχία του hashtag και θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα κατά του στιγματισμού του γυναικείου σώματος.

gynaisda6 gynaisda4