Η Melanie Varney έκανε τρία παιδιά μέσα σε ένα χρόνο. Γέννησε τον γιο της Son, στον 11 Μαρτίου του 2013 και στις 10 Μαρτίου του 2014 έφερε στον κόσμο τα δίδυμα κοριτσάκια της.

Και παρόλο που τόσο η ίδια όσο και οι σύζυγός δηλώνουν πανευτυχείς που βίωσαν το θαύμα της ζωής όχι μία αλλά δύο φορές, η Melanie δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την εικόνα της και κυρίως το σώμα της μετά τις δύο εγκυμοσύνες.

IAISDNAMFN2

«Όταν γέννησα τα δίδυμα, έχασα την αυτοπεποίθησή μου για την εικόνα μου. Είδα το σώμα μου στον καθρέφτη και σοκαρίστηκα καθώς μου φαινόταν διαφορετικό και ξένο» λέει στη Huffington Post.

Όλα άλλαξαν όταν μία φωτογράφος είδε σε εκείνη όλα όσα η ίδια είχε ξεχάσει. Την κάλεσε σε ένα πρότζεκτ στο οποίο θα φωτογράφιζε ζευγάρια σε τρυφερές στιγμές δίπλα στην λίμνη. Η Melanie αν και δίστασε αρχικά, τελικά δέχθηκε να συμμετέχει, θέλοντας να δείξει στις γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μανούλες πως δεν χρειάζεται να είναι τέλειες για να βρουν και πάλι την αυτοπεποίθησή τους.

IAISDNAMFN3

Η Melanie πήγε στη φωτογράφιση ελπίζοντας να μάθει «να είναι ευτυχισμένη με την “Mel”, όχι μόνο την “μαμά”» και επίσης να δει τον εαυτό της όπως την βλέπει ο άντρας της. «Δεν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω τις γωνίες λήψης, να ρουφήξω την κοιλιά μου ή να βάλω φίλτρο στο σώμα μου. Ένιωθα ευάλωτη αλλά την ίδια στιγμή κι εξαιρετικά δυνατή» λέει η ίδια.

IAISDNAMFN4

Φωτογραφήθηκαν με λίγα ή χωρίς ρούχα, χωρίς φίλτρα, με τις ραγάδες της και χωρίς να κρύψει τις όποιες ατέλειες άφησε η μητρότητα πάνω στο σώμα της. Εκείνη και ο σύζυγός της είχαν κάνει αρκετές προσπάθειες στο παρελθόν για να γίνουν γονείς, βιώνοντας και δύο αποβολές.

«Θέλω να διδάξω τους άντρες και τις γυναίκες πως να έχουν πάλι αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος σε όλα για να είσαι όμορφος, απλώς πρέπει να εξουσιάζεις τα ελαττώματά σου και να αγκαλιάζεις τις διαφορές σου» σημειώνει η φωτογράφος Trina Cary.

IAISDNAMFN5

«Ελπίζω όταν ο κόσμος δει αυτές τις φωτογραφίες να δουν μια δυνατή, όμορφη μητέρα, που επέλεξε να αγαπήσει και να τιμήσει τα ψεγάδια του σώματός της και έναν σύζυγο που εξακολουθεί να νιώθει δέος για εκείνη» λέει η φωτογράφος, που ευελπιστεί το φωτογραφικό πρότζεκτ της να βοηθήσει κι άλλες μητέρες να αγαπήσουν τα σώματά τους μετά την εγκυμοσύνη αλλά και τους άντρες που δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους.

IAISDNAMFN6 IAISDNAMFN7 IAISDNAMFN1