Μια μητέρα 4 παιδιών, η Michelle Moffatt από τη Σκωτία, διαγνώστηκε με αλωπεκία πέρυσι, όταν έχασε μια τούφα από τα μαλλιά της την ώρα που έκανε ντους.

Η 34χρονη τρομοκρατήθηκε όταν τελικά έχασε όλα τα μαλλιά της, τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της και η αυτοπεποίθησή της χάθηκε εντελώς.

«Όταν έχασα τα πρώτα μου μαλλιά ταράχτηκα, είδα μερικά να πέφτουν στο ντους, αλλά όταν πήρα μια φωτογραφία από το πίσω μέρος του κεφαλιού μου συνειδητοποίησα πόσα πολλά είχαν πέσει», θυμάται η ίδια και προσθέτει: «Δεν μπορούσα να το καλύψω με τα άλλα μαλλιά και έτσι φόρεσα μια μπαντάνα για να δουλέψω εκείνη τη μέρα. Στη συνέχεια άρχισα να χάνω ακόμη περισσότερα και ένα άλλο τεράστιο μπάλωμα είχε εμφανιστεί στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μου αφού βούρτσισα τα μαλλιά μου». Η νεαρή γυναίκα αναφέρει ότι το χειρότερο στάδιο ήταν όταν έχασε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της.

Η πληγωμένη Michelle άρχισε να μην αναγνωρίζει τον εαυτό της, αλλά όλα άλλαξαν όταν ένας φίλος της τής είπε να πάρει μέρος σε καλλιστεία για να ευαισθητοποιήσει για την αλωπεκία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που παρέχει συμβουλές και υποστήριξη για τα άτομα που πάσχουν από αλωπεκία. «Αισθανόμουν υπέρβαρη και φαλακρή και είπα στους διοργανωτές αμέσως ότι δεν επρόκειτο να είμαι μια συνηθισμένη υποψήφια, αλλά εκείνοι ήταν περισσότερο ευτυχείς για μένα που θα έπαιρνα μέρος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μετά από όλα όσα είχα περάσει κατά το προηγούμενο έτος, είχε βγει κάτι τόσο θετικό από όλα αυτά. Ένιωσα περήφανη που μέσω της αλωπεκίας θα μιλούσα σε όλους σχετικά με την κατάσταση», αναφέρει η 34χρονη.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Michelle κέρδισε τον τίτλο παρά το γεγονός ότι δεν είχε καθόλου μαλλιά και ήταν αντιμέτωπη με άλλα 50 κορίτσια από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το γεγονός αυτό τη γέμισε περηφάνια και αυτοπεποίθηση και πλέον μιλά για το πρόβλημά της για να δώσει κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους.

alop1 alop2 alop3 alop4 alop6alop5