Μία σαλάτα με ιδιαίτερη γεύση…

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό παντζάρια
1/2 κιλό πατάτες
1 κεφάλι σκόρδο
1 ποτήρι του νερού λάδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
Χυμός ενός λεμονιού
1 αυγό
Αλάτι
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα παντζάρια,τα πλένουμε και βράζουμε μόνο τα κεφάλια. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια σε μια λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι.

Πλένουμε τις πατάτες,τις βράζουμε και πριν ακόμα κρυώσουν,τις ξεφλουδίζουμε. Στο γουδί κοπανάμε το σκόρδο με λίγο αλάτι,προσθέτουμε λίγες λίγες τις πατάτες και τις κοπανάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και με το χέρι μας το γυρίζουμε προσθέτοντας λίγο λάδι, λίγο λεμόνι και κατόπιν λάδι,ξύδι μέχρι να τελειώσουν.

Αφού το χτυπήσουμε καλά το μείγμα προσθέτουμε ανάλογο ξύδι και αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό ολόκληρο και το ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.

Απλώνουμε τη σκορδαλιά πάνω στα παντζάρια και τη γαρνίρουμε με κομμένα παντζάρια και φύλλα από μαϊντανό.

Πηγή: syntagies.gr