Οι ερωτικές ιστορίες δεν έχουν πάντα ευτυχή κατάληξη. Για την ακρίβεια μάλλον σπανιότερο είναι να οδηγήσουν σε μια μακροχρόνια σχέση. Οι αιτίες γι’ αυτό πολλές, όπως ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά και προβληματικές συμπεριφορές που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από το έτερον ήμισυ.

Η NYP συνομίλησε με γυναίκες οι οποίες μοιράστηκαν τους λόγους που τις οδήγησαν στο χωρισμό. Οι αίτιες αυτές είναι από ιδιαίτερα σοβαρές μέχρι και ασήμαντες για να δικαιολογήσουν ένα χωρισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούν να αποτελέσουν «μάθημα» για το τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου μια σχέση να μακροημερεύσει.

Lisa, 53 ετών: «Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός. Όταν έφυγα από το σπίτι, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι ποτέ δεν θα είχα αυτή τη “μυρωδιά” στο σπίτι μου. Ένα βράδυ, το αγόρι μου μέθυσε τόσο πολύ στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου που κατέληξε αναίσθητος στην τουαλέτα του διαμερίσματός μου. Είχε σπασμούς και κάλεσα ασθενοφόρο. Έμαθα ότι είχε προβλήματα με το αλκοόλ και μου το είχε κρύψει. Όταν επέστρεψα στο διαμέρισμά μου μετά το νοσοκομείο, η “μυρωδιά” ήταν ακόμα εκεί. Χώρισα μαζί του την ίδια μέρα».

Jill, 33: «Υποτίθεται ότι θα περνούσαμε ένα Σαββατοκύριακο μαζί με φίλους, στο εξοχικό μου, θα ήταν η πρώτη φορά που θα γνώριζε μερικούς από τους καλύτερούς μου φίλους. Όχι μόνο ακύρωσε τελευταία στιγμή, αλλά αρνήθηκε να ταΐσει και τη γάτα μου ενώ θα έλειπα».

Adriana, 29: «Ήξερα ότι δεν ήταν ο ένας και μοναδικός, όταν ήθελε να με ελέγχει όταν αρραβωνιαστήκαμε. Ήταν λες και περίμενε ότι θα ήμουν διαφορετικό άτομο όταν συμφώνησα να τον παντρευτώ. Περιττό να σας πω πως δεν καταλήξαμε σε γάμο».

Diana, 29: «Έγινε έξαλλος όταν δεν είχα όρεξη να κάνουμε σεξ ένα βράδυ».

Laurie, 46: «Κάναμε ένα ταξίδι στο Μεξικό για να σώσουμε τη σχέση μας και βρεθήκαμε, ένα βράδυ, σε ένα μικρό, ρομαντικό εστιατόριο, χωρίς άλλους πελάτες. Όταν έπαιξαν ένα υπέροχο τραγούδι, δεν ήθελε να χορέψει μαζί μου. Γιατί ήταν στη φάση ”γιατί δεν χορεύω. Τελεία και παύλα!”. Τότε, ήρθε ο χαριτωμένος σερβιτόρος, με κοίταξε και ζήτησε να χορέψουμε. Οπότε χόρεψα μαζί του και το αγόρι μου δε μου μίλησε για το υπόλοιπο της βραδιάς».

Kate, 33: «Δειπνούσαμε σε ένα εστιατόριο και προσπάθησα να του πω για ένα μήνυμα που μου έστειλε η μητέρα μου. Είχα ξεκόψει μαζί της για τουλάχιστον 5 χρόνια, επειδή είχε προβλήματα με το αλκοόλ και μου φερόταν άσχημα. Κάθε φορά που προσπαθούσα να πω κάτι για τη μητέρα μου, κοιτούσε αλλού και αδιαφορούσε με κάθε τρόπο. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα, πόσες φορές έκανε το ίδιο όταν άνοιγα κάποιο θέμα για συζήτηση. Όσο και αν τον αγαπώ, δε μπορώ να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με κάποιον που νιώθει άβολα με τις δύσκολες συζητήσεις».

Mary Luz, 46: «Ήταν στην αγρυπνία για τον πατέρα μου κι εκείνος ήρθε μόνο για μόλις 10 λεπτά. Κάθισε δίπλα μου χωρίς να μου πει τίποτα και άρχισε να κινείται νευρικά. Έπειτα από λίγο, γύρισε και με ρώτησε αν θα μπορούσε να φύγει. “Ο Steve και τα παιδιά με περιμένουν έξω”, είπε. Εγώ του απάντησα θετικά και τον ρώτησα πού θα πήγαινε, γιατί θα πρέπει να ήταν κάτι σημαντικό μιας και πέθανε ο μπαμπάς μου (ήμουν τότε 21). “Λοιπόν”, μου είπε, “θα πάμε για χορό”. Ωραία πήγαινε, αλλά μη ξαναγυρίσεις».