Η νεαρή Cathryn Vallance από το Έσεξ είναι 140 κιλά, αυτοαποκαλείται η «βαρύτερη Σταχτοπούτα του Ηνωμένου Βασιλείου» και χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να εμπνεύσει όπως λέει και άλλες κοπέλες που έχουν περισσότερο βάρος να αισθάνονται καλά με το σώμα τους.

Όπως αποκαλύπτει ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού για πολλά χρόνια σχετικά με το βάρος της και τώρα προβάλλει τον εαυτό της σε Facebook και Instagram ενώ πηγαίνει και σε παιδικά πάρτυ ντυμένη ως Σταχτοπούτα. Η ίδια μιλώντας στην βρετανική Daily Mail δήλωσε: «Η Σταχτοπούτα παρουσιάζεται πάντα ως ένας κοκκαλιάρικος, σχεδόν στυλ Barbie, χαρακτήρας. Θέλω να δείξω στα παιδιά και στον κόσμο ότι οι χαρακτήρες ενός παραμυθιού μπορεί να είναι σε όλες τις μορφές και τα μεγέθη και ότι ακριβώς επειδή έχετε περισσότερα κιλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί το δικό σας παραμύθι να γίνει πραγματικότητα. Το παραμυθένιο όνειρό μου είναι μόνο στην αρχή. Θέλω επίσης να υποδυθώ τη Χιονάτη, την Πεντάμορφη και άλλους χαρακτήρες όταν βρω τα κοστούμια στο μέγεθός μου. Στα παιδιά στα πάρτι αρέσει να βλέπουν μια μεγάλη Σταχτοπούτα.»

Όπως παραδέχεται βέβαια η 23χρονη δεν είχε πάντα τόση αυτοπεποίθηση όσο τώρα. «Έκανα δίαιτες και υπήρξα θύμα εκφοβισμού για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου» είπε και πρόσθεσε «Ο φόβος του bullying μου έχει φύγει τώρα, γιατί αγαπώ το σώμα μου και έχω σταματήσει να κάνω δίαιτα.» Η Cathryn ήταν ένα παχουλό παιδί από μικρή ηλικία αλλά η κακομεταχείριση επιδεινώθηκε όσο μεγάλωνε και αυτό όπως λέει την οδήγησε στο να τρώει ακόμη περισσότερο. «Ένιωθα μόνη και λυπημένη. Προσπαθούσα πάντα να κάνω δίαιτα, αλλά κατέληγα πάλι στο φαγητό» αποκαλύπτει. H Cathryn εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 και πήρε μέρος σε εκστρατείες νεολαίας κατά του εκφοβισμού. Το 2013 μάλιστα συμμετείχε και σε καλλιστεία για γυναίκες με περισσότερα κιλά, πράγμα το οποίο την βοήθησε να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όπως λέει: «Το ότι περπάτησα στην πασαρέλα μου άλλαξε τη ζωή. Ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο ευτυχισμένη. Ήξερα ότι θα μπορούσα να κατακτήσω τον κόσμο και να αγαπήσω το σώμα μου»

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας λόγω των κιλών, αθλείται ενώ στην οικογένειά της υπάρχει ιστορικό με άτομα που έχουν περισσότερα κιλά. Εκείνη δεν το θεωρεί πρόβλημα και καλεί τον κόσμο να αγαπήσει το σώμα του όπως είναι καθώς δεν μπορούν όλοι να είναι αδύνατοι. Τώρα, μιλάει για την ιστορία της και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη ζωή της για να δώσει αυτοπεποίθηση σε άλλους που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις.

cathryn5 cathryn4 cathryn3 cathryn2 cathryn1