Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ο περισσότερος κόσμος γίνεται υποτονικός, καθώς η ζέστη και ο καύσωνας εξασθενούν και κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν εξαντλημένοι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε το σώμα μας να προσαρμοστεί πιο εύκολα σε αυτές τις συνθήκες είναι να το εμπλουτίσουμε με όλα όσα χρειάζεται για να νιώθουμε πιο υγιείς και δυνατοί.

Το Α και το Ω στη καθημερινότητα φυσικά είναι το νερό. Όπου και να είμαστε οφείλουμε να έχουμε το μπουκαλάκι με το νερό μας, έτσι ώστε να πίνουμε συνεχώς νερό και να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, ειδικά υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης. Πολύτιμος σύμμαχός μας λοιπόν σε αυτή μας τη προσπάθεια είναι το νερό και επίσης θυμόμαστε ότι πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως τουλάχιστον 2 λίτρα, γεγονός που σημαίνει ότι ανεξάρτητα με το αν διψάμε ή όχι πρέπει να πίνουμε νερό, τόσο για ενυδάτωση του οργανισμού μας, όσο και για αποτοξίνωση.

Επίσης, το καλοκαίρι εκτός από τα παγωτά που όλοι ενδίδουμε (με μέτρο πάντα), πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν πολύ νερό και φυσικά πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Τα δημητριακά είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για το πρωινό σας σε συνδυασμό με φρούτο και μην ξεχνάτε ότι όλα τα παραπάνω συνιστούν μια υγιεινή διατροφή που αφυπνίζει το σώμα μας, το ενυδατώνει και παράλληλα μας βοηθά να διατηρήσουμε τη γραμμή μας.

Πηγή: myworld