Το περπάτημα μέσα στην πόλη κάτω από τον ήλιο με σαράντα βαθμούς υπό σκιάν δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε κάποιο σπορ στην εξοχή ή δίπλα στη θάλασσα;

Η ποδηλασία, το θαλάσσιο σκι, το καγιάκ ή οι ρακέτες στην παραλία θα σας επιτρέψουν να κάψετε έξι φορές περισσότερο λίπος, ενώ παράλληλα θα δώσουν περισσότερο ενδιαφέρον στα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακά σας.

Δεν χρειάζεται να είστε… δεινοί αθλητές για να δοκιμάσετε αυτά τα είδη ασκήσεων: Αρκεί η ανάλογη διάθεση και ίσως μια καλή παρέα.

Διαβάστε λοιπόν πού, πώς, πότε και γιατί να τις κάνετε, και επιλέξτε τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει περισσότερο.

Θαλάσσιο σκι
Θερμίδες που καίτε: 800 ανά ώρα.

Οφέλη στο σώμα: Συμβάλλει στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος. Παράλληλα, γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στους κοιλιακούς και τους ραχιαίους.

Οφέλη στην ψυχική διάθεση: Η αίσθηση ελευθερίας που σας χαρίζει το σκι στο νερό είναι μοναδική. Αν το τολμήσετε, θα νιώσετε ανάλαφρες και… έτοιμες να κατακτήσετε τον κόσμο! Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για ένα Σαββατοκύριακο -ή και περισσότερα- δίπλα στη θάλασσα.

Τι σας συμβουλεύουμε: Για τη δική σας ασφάλεια, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε καταρχήν μαθήματα θαλάσσιου σκι από κάποιον εξειδικευμένο προπονητή.

Καγιάκ
Θερμίδες που καίτε: 340 ανά ώρα.

Οφέλη στο σώμα: Σας βοηθάει να γραμμώσετε το πάνω μέρος του σώματός σας. Τραβώντας το κουπί κόντρα στο νερό, πετυχαίνετε μέγιστη αντίσταση. Με αυτή την άσκηση, γυμνάζετε τους ώμους, τους τρικέφαλους, τους δικέφαλους, την πλάτη και τον κορμό σας.

Οφέλη στην ψυχική διάθεση: Είναι σαν να κάνετε διαλογισμό. Μέσα σε ένα κανό καγιάκ, μερικά μόλις εκατοστά πάνω από το νερό, βρίσκεστε στο ιδανικό σημείο για να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο, να ξεφύγετε εντελώς από την καθημερινότητα και να χαλαρώσετε εντελώς. Το καγιάκ θα σας χαρίσει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας.

Τι σας συμβουλεύουμε: Αν είστε αρχάριες, χρησιμοποιήστε ανοιχτό καγιάκ ή συμμετέχετε σε κάποια από τις εκδρομές των εταιρειών που διοργανώνουν δραστηριότητες στη φύση.

Ποδηλασία
Θερμίδες που καίτε: 500-700 ανά ώρα, ανάλογα με την ταχύτητα και το έδαφος.

Οφέλη στο σώμα: Βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία, ενδυναμώνει πόδια και κοιλιακούς.

Οφέλη στην ψυχική διάθεση: Σας τονώνει και σας χαρίζει ευεξία, η οποία δεν διαρκεί μόνο την ώρα που κάνετε ποδήλατο, αλλά και αφού κατεβείτε από αυτό! Και ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον πλέον οικολογικό τρόπο να γνωρίσετε έναν τόπο.

Τι σας συμβουλεύουμε: Φορέστε τα ειδικά σορτς για ποδηλασία. Είναι άνετα και απορροφητικά, ενώ προστατεύουν τους γλουτούς και τα πόδια σας από ερεθισμούς.

Τι θα χρειαστείτε: Αγωνιστικό ή συμβατικό ποδήλατο (από 200 ευρώ), σορτσάκι ποδηλασίας (από 25 ευρώ, σε καταστήματα με αθλητικά είδη).

Ρακέτες
Θερμίδες που καίτε: 300 ανά ώρα.

Οφέλη στο σώμα: Γυμνάζουν χέρια και πόδια, ενώ συμβάλλουν στη σωστή καρδιοαναπνευστική λειτουργία. Χάρη στην ένταση του παιχνιδιού, σας βοηθούν να διατηρείτε τη φόρμα σας. Και μην ξεχνάτε ότι με τις ρακέτες αποκτάτε ομοιόμορφο μαύρισμα.

Οφέλη στην ψυχική διάθεση: Διασκεδάζετε με την παρέα σας και… εκτονώνεστε!

Τι σας συμβουλεύουμε: Προκαλέστε το σώμα σας. Ακολουθήστε την πορεία της μπάλας, τρέξτε (μη μένετε στο ίδιο σημείο). Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης, τόσο σημαντικότερα τα οφέλη για το σώμα σας.
Τι θα χρειαστείτε: Ένα σετ ρακέτες.

Πηγή: myself