Ασκήσεις για νεανικό λαιμό

Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα


ΓΥΝΑΙΚΑ
5:56
06/04/2011
Ασκήσεις για νεανικό λαιμό
loading

Ο λαιμός μαρτυρά πολλά για την ηλικία μιας γυναίκας και είναι το πρώτο σημείο που κοιτάει κάποιος προκειμένου να μαντέψει πόσων ετών είναι.

Όπως ανέκαθεν τόνιζαν οι ειδικοί, αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι να προσφέρουμε στο λαιμό μας την ίδια περιποίηση που προσφέρουμε και στο πρόσωπό μας, με μάσκες και ενυδατικές κρέμες κι αυτό είναι κάτι που τηρώ όλα αυτά τα χρόνια.

Μαζί, όμως, με την καλλυντική περιποίηση, εφαρμόστε και απλές ασκήσεις που δεν σας «τρώνε» πολύ χρόνο και ταυτόχρονα διατηρούν το λαιμό σας σε καλή κατάσταση.

Άσκηση 1: Καθίστε σε μια καρέκλα διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να κοιτάτε προς το ταβάνι. Κρατώντας τα χείλη κλειστά, κάντε την κίνηση σαν να μασάτε τσίχλα. Θα νιώσετε τους μυς του λαιμού σας να ενεργοποιούνται. Επαναλάβετε 20 φορές.

Άσκηση 2: Καθίστε και πάλι στην ίδια στάση με το κεφάλι προς τα πάνω και τα χείλη ενωμένα. Σουφρώστε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε το ταβάνι και τεντώστε τα όσο μπορείτε περισσότερο προς τα επάνω. Μετρήστε μέχρι το 10 διατηρώντας τα χείλη σας έτσι κι έπειτα χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε φυσιολογική θέση, κοιτώντας μπροστά. Επαναλάβετε 5 φορές όλη τη διαδικασία.

Άσκηση 3: Και πάλι στην ίδια αρχική στάση με τις 2 προηγούμενες ασκήσεις, ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας, κινώντας την προς το πηγούνι, σαν να προσπαθούσατε να το φτάσετε με την άκρη της. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 10 κι έπειτα κλείστε το στόμα κι επιστρέψτε στη φυσιολογική θέση του κεφαλιού.

Άσκηση 4: Στην ίδια αρχική στάση προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κάτω χείλος σας πάνω στο επάνω, όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 5. Χαλαρώστε κι επαναλάβετε 5 φορές.

Άσκηση 5:
Ξαπλώστε στο κρεβάτι ανάσκελα, με το κεφάλι σας να «κρέμεται» εκτός κρεβατιού. Φέρτε σιγά το σαγόνι σας προς τα πάνω, όσο πιο κοντά μπορείτε στο λαιμό σας. Κρατήστε το εκεί μετρώντας μέχρι το 10. Χαλαρώστε, αφήστε και πάλι το κεφάλι σας ελεύθερο και επαναλάβετε 5 φορές.

Άσκηση 6: Καθίστε με ίσια πλάτη σε μια καρέκλα κοιτώντας μπροστά. Χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας, προσπαθήστε να κατεβάσετε το σαγόνι σας κι έπειτα να το σπρώξετε προς τα μπροστά. Μετρήστε μέχρι το 10 και επαναφέρετε το σαγόνι σας. Επαναλάβετε 5 φορές.

Το μυστικό
Όπως και οι ασκήσεις του υπόλοιπου σώματος, έτσι και του λαιμού πρέπει να γίνονται σε συστηματική βάση, όσο πιο συχνά γίνεται, για να φέρουν αποτέλεσμα.

Εφαρμόστε τες καθημερινά και μετά τον πρώτο μήνα, αν θέλετε, μπορείτε να τις μειώσετε σε 3-4 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: omorfamistika

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει