Τα αβοκάντο είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, έχουν μαγνήσιο και κάλιο και μπορείτε με αυτά να φτιάξετε σάλτσες και σαλάτες με άρωμα… εξωτικό!

Σάλτσα Γκουακαμόλε

Ιδανική για μια… μεξικάνικη βραδιά, τώρα που έχουμε και απόκριες!

Θα χρειαστείτε:
3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
¼ κούπας χυμό λεμονιού
½ κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
20 σταγόνες ταμπάσκο
3 κ.τ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Μ’ ένα πιρούνι πολτοποιήστε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρ΄ξτε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και έπειτα το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ταμπάσκο, το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Σερβίρετε στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και τοποθετήστε διάφορα λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Σαλάτα με αβοκάντο και πλιγούρι
Δίνει ενέργεια και χορταίνει χωρίς να παχαίνει!

Θα χρειαστείτε:
Μισό μαρούλι
1 ώριμο αβοκάντο
1/3 φλ. πλιγούρι
1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
1 ντομάτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαιντανό
3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Οδηγίες
Καθαρίστε το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε σε κύβους του 1 εκ. περίπου. Βάλτε σε ένα μπολ. Ρίξτε το πλιγούρι σε ενα κατσαρολακι μαζί με μισό φλιντζάνι ζεστό νερό και αφήστε το στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερό). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρύώσει.

Ψιλοκόψτε τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και ρίξτε τα στο μπολ με το αβοκάντο. Κόψτε το μαρούλι και βάλτε το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέστε το κρύο πλιγούρι, το καλαμπόκι, το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.

Τα μυστικά τους

Είναι άγουρα; Μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε 2 έως 3 ημέρες εάν τοποθετηθούν σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο και αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πολύ ώριμα; Καθαρίστε τα και αποθηκεύστε τα καθαριστούν στο ψυγείο ή στον καταψύκτη για μελλοντική χρήση. Πλύντε τα καλά και κόψτε τα κατά μήκος στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κουκούτσι και έπειτα την ψίχα από τη φλούδα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Στο ψυγείο, διατηρείται για 2 ημέρες όταν είναι καθαρισμένο, στην κατάψυξη για 2 μήνες.

Πηγή: omorfamistika