Οι άνδρες που κατηγορούν τις γυναίκες για πολυλογία, μάλλον θα πρέπει να… δαγκώσουν τη γλώσσα τους.
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες επικοινωνούν καλύτερα από τους άνδρες και – αντίθετα με την κοινή πεποίθηση – μιλούν λιγότερο.

Βρετανοί ερευνητές που μελέτησαν τον τρόπο επικοινωνίας ανδρών και γυναικών, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο τον λόγο καθημερινά, αλλά τον χειρίζονται χειρότερα σε κοινωνικές περιστάσεις, χρησιμοποιούν επανειλημμένως τις ίδιες λέξεις και κάνουν μη πειστικές φιλοφρονήσεις.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι όταν η συζήτηση επικεντρωνόταν σε σοβαρά θέματα, όπως η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν παρεμφερώς το λόγο, αλλά διέφεραν κατά πολύ όταν καλούνταν να σχολιάσουν κοινωνικά θέματα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας Sheilas’ Wheels, είχαν καλύτερα επικοινωνιακά χαρίσματα και χρησιμοποιούσαν μεγαλύτερη ποικιλία λέξεων σε κοινωνικές περιστάσεις, ενώ οι άνδρες δυσκολεύονταν στο χειρισμό της γλώσσας.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι οι φιλοφρονήσεις από άνδρες ήταν κατά 90% προβλέψιμες- συχνά περιείχαν τις λέξεις «εσύ», «πράγματι» και «ωραία»- ενώ οι γυναίκες είχαν περισσότερες λεπτομέρειες στις φιλοφρονήσεις τους, καθιστώντας τις λιγότερο προβλέψιμες και πιο αυθεντικές.