Οι κουρτίνες είναι βασικό κομμάτι διακόσμησης σε κάθε σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να σκεφτείτε προσεκτικά το χρώμα, το σχέδιο και το στιλ των κουρτινών στο σπίτι σας. Οι κουρτίνες δημιουργούν ενιαία εμφάνιση στον χώρο, ενώ χρησιμοποιούνται στο να τονιστεί το ύψος ενός δωματίου και των παραθύρων, αλλά και να προσθέσουν το απαραίτητο χρώμα σε έναν απλό και λιτό χώρο.

Είτε θέλετε να προσθέσετε στον χώρο σας μια λεπτή πινελιά που κανείς δεν παρατηρεί, είτε ένα ξεχωριστό σημείο που θα «πέφτει το μάτι», υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Για να προσθέσετε χαρακτήρα στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας, σκεφτείτε τις παρακάτω επιλογές.

1. Χρησιμοποιήστε χρώμα για να αναβαθμίσετε έναν ουδέτερο χώρο

Οι κουρτίνες σας μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση ενός δωματίου με την προσθήκη χρώματος και υφής, και να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να βάλετε ένα έντονο χρώμα και να αναβαθμίσετε έναν ουδέτερο χώρο. Η διευθύντρια γραφείου διακόσμησης, Emma Clarke, λέει: «Οι κουρτίνες μπορούν να φέρουν χρώμα, ζεστασιά και χαρά στο δωμάτιό σας. Είναι κάτι παραπάνω από μια απλή τελική πινελιά».

2. Συνδυάστε το κλασικό και το σύγχρονο

Αν έχετε ένα κλασικό σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο σύγχρονο σχέδιο στις κουρτίνες για να το ανανεώσετε και να το φέρετε στο σήμερα. Και το αντίστροφο. Αν το σπίτι σας είναι μοντέρνο, ένα πιο παραδοσιακό στιλ κουρτίνας θα δώσει έναν vintage αέρα στη συνολική αισθητική του χώρου.

3. Επιλέξτε ένα ολόλευκο σχέδιο

Ο συνδυασμός λευκών κουρτινών με λευκούς τοίχους μπορεί να δημιουργήσει μια χαλαρή, διακριτική ατμόσφαιρα. Είτε θέλετε να κάνετε τον χώρο ενός μικρότερου υπνοδωματίου να φαίνεται μεγαλύτερος, είτε απλώς να επενδύσετε σε ένα διαχρονικό σχέδιο, οι λευκές κουρτίνες είναι εγγύηση πως θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες.

4. Επιλέξτε ελαφριές και ευάερες κουρτίνες σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Όταν επιλέγετε τις κουρτίνες σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον χώρο σας. Σε μια μικρή αλλά τέλεια διαμορφωμένη κρεβατοκάμαρα που έχει μια υπέροχη αέρινη αίσθηση με λευκά και υπόλευκα χρώματα, δεν θέλετε να κρεμάσετε σκούρες και βαριές κουρτίνες, όπως εξηγεί η Λονδρέζα interior designer, Louise Bradley. «Προκειμένου να δημιουργήσετε μια κομψή αισθητική, επιλέξτε μια απαλή διαφανή κουρτίνα. Αυτό θα επιτρέψει στο φως να μπαίνει στον χώρο, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ιδιωτικότητα».

5. Δημιουργήστε αντίθεση με τις κουρτίνες σας

Η χρήση κουρτινών με δύο διαφορετικά στιλ και χρώματα μπορεί να δημιουργήσει μια κομψή αντίθεση και έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό σε ένα δωμάτιο.

6. Δημιουργήστε μια επιπλέον διάσταση με δύο διαφορετικά υφάσματα

«Λατρεύω την αντίθεση της χρήσης διάφανων και μονόχρωμων κουρτινών μαζί, καθώς προσθέτει μια επιπλέον διάσταση σε ένα εσωτερικό χώρο. Σας βοηθάει να ελέγχετε το φως και επομένως τη συνολική ατμόσφαιρα του χώρου», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Sara Cosgrove.