Για να καταπολεμήσετε το κρύο του φθινοπώρου, τα πάντα, από το μανικιούρ μέχρι τα ρούχα, τείνουν να γίνονται πιο ζεστά. Κάτι που ισχύει και για τις τάσεις στο ρουζ. Από τους τόνους κανέλας που θυμίζουν τερακότα μέχρι τα πιο ροδακινί χρώματα, το πορτοκαλί ρουζ αντικαθιστά αργά αλλά σταθερά την εμμονή στο ροζ, που τους τελευταίους μήνες είχε κυριεύσει το IG feed μας.

Σύμφωνα με το Bustle, όσο κι αν σας φαίνεται «ξένο» για το πρόσωπό σας, το πορτοκαλί ρουζ είναι ένα επίκαιρο χρώμα -μια επιλογή που μπορείτε να ταιριάξει και να αναδείξει σχεδόν κάθε τόνο δέρματος.

Ενώ το μακιγιάζ «cinnamon spice girl» ορίζεται από βαθύτερες, πιο τερακότα χρωματικές παλέτες για τα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη, η λάμψη «pumpkin spice» επικεντρώνεται πολύ περισσότερο σε μια επιδερμίδα που διαθέτει πορτοκαλί αποχρώσεις. Από μια απαλή ροδακινί πούδρα μέχρι ένα πιο έντονο πορτοκαλί κρεμώδες ρουζ, το λαμπερό αποτέλεσμα μπορεί να είναι διακριτικό και μονοχρωματικό -και ταυτόχρονα λαμπερό.

Ποιο πορτοκαλί ρουζ είναι κατάλληλο για εσάς

@millieleer

Obsessed with this look! ☕️ would you try it? #makeup #lattemakeup #bronzymakeup Products list: 🖤 primer @Gucci Beauty foundation/blush: @Charlotte Tilbury bronzer: @Rare Beauty concealer/lipliner: @Natasha Denona powder: @Huda Beauty eyeshadow: @Kylie Cosmetics mascara: @YSL Beauty lipgloss: @REFY

♬ yes to heaven – Del Rey

Ενώ το ροζ έχει ταυτιστεί απόλυτα με την κατηγορία του ρουζ, για ορισμένες, το πορτοκαλί μπορεί να φαίνεται λίγο πιο εξωπραγματικό ή ακόμα και τολμηρό (ανάλογα με τη ζωντάνια του χρώματος). Πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι υπάρχει πραγματικά ένα τέλειο πορτοκαλί ρουζ για όλες.

«Οι ροδακινί και πορτοκαλί τόνοι μοιάζουν πιο γυναικείοι και απευθύνονται σε όσες θέλουν να δείχνουν πιο σοφές», λέει στο Bustle η Lottie, makeup artist που αγαπάει το συγκεκριμένο χρώμα και έχει συνεργαστεί με την Jennifer Coolidge και την Alexandra Daddario. «Προσωπικά έχω ροδόχρου ακμή, οπότε τείνω να κλίνω προς τους πιο ροδακινί τόνους που λειτουργούν ενάντια στο φυσικά ροζ πρόσωπό μου. Λατρεύω, επίσης, το έντονο πορτοκαλί ρουζ για βαθύτερους τόνους δέρματος».

Η Lora Arellano, η ιδρύτρια της Melt Cosmetics, δήλωσε, επίσης, στο Bustle ότι οι ροδακινί αποχρώσεις προσθέτουν ένα υγιές χρώμα στην επιδερμίδα με λίγη έως καθόλου προσπάθεια, ειδικά για όσους έχουν κίτρινο, λαδί υπότονο.

Με άλλα λόγια; Σχεδόν κάθε τόνος δέρματος ταιριάζει σε ένα πορτοκαλί ρουζ, από ανοιχτόχρωμες και ρόδινες, μέχρι βαθιές και λαδί επιδερμίδες.