Η γυναικεία τριχόπτωση ή αραίωση μαλλιών συμβαίνει όταν μια γυναίκα χάνει περισσότερα μαλλιά από το κανονικό. Περίπου οι μισές γυναίκες, θα παρουσιάσουν απώλεια μαλλιών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι περισσότερες το παρατηρούν στα 50 ή στα 60 τους, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και για διάφορους λόγους, όπως:

  • Το στρες και στρεσογόνες καταστάσεις.
  • Η φτωχή διατροφή.
  • Η γήρανση.

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης

  1. Χρησιμοποιείστε σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης και προιόντα περιποίησης μαλλιών που είναι σχεδιασμένα ειδικά για την τριχόπτωση.
  2. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να διεγερθούν οι θύλακες των τριχών.
  3. Αν η τριχόπτωση οφείλεται στις αδύναμες ρίζες, ενδυναμώστε τα αδύναμα μαλλιά σας με τον καινοτόμο, καθημερινό, ενδυναμωτικό ορό κατά της τριχόπτωσης, Serum Anti-Chute Fortifiant της σειράς Genesis της Kérastase. Είναι εμπλουτισμένος με πανίσχυρα συστατικά που ενισχύουν την αντοχή της τρίχας. Συμβάλλει στη σταθεροποίηση των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων τριχών. Μέρα με τη μέρα, ο ορός αυτός, καταπραΰνει και ενδυναμώνει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του τριχωτού της κεφαλής σας.
  4. Μετά το λούσιμο, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε απαλά τα μαλλιά σας. Αποφύγετε να τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα ή να τα στρίβετε μέσα στην πετσέτα.
  5. Αν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα, αδύναμα και πέφτουν, φροντίστε για την ενδυνάμωσή τους. Η εξατομικευμένη τελετουργία περιποίησης μαλλιών Fusio-Dose της Kérastase προσφέρει ενυδάτωση της τρίχας και όλη την αναδόμηση, τη θρέψη και τη λάμψη που χρειάζονται τα μαλλιά σας.

Ο κομμωτής σας, θα κάνει μια πλήρη επαγγελματική διάγνωση των μαλλιών σας, ώστε να εντοπίσει την κύρια ανάγκη τους. Στη συνέχεια, θα συζητήσετε τους στόχους για τα μαλλιά σας. Εκείνος, θα σας προτείνει τον ιδανικό συνδυασμό θεραπειών Fusio-Dose με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαλλιών σας (30 διαφορετικοί συνδυασμοί), θα εφαρμόσει την προσωποποιημένη υπηρεσία και τα μαλλιά σας θα μεταμορφωθούν σε 5λεπτά! Με το FusioDose της Kérastase θα καλύψετε τη βασική και τη δευτερεύουσα ανάγκη των μαλλιών σας, μόνο σε μία υπηρεσία που διαρκεί.

  • Οι πλεξούδες, οι κότσοι ή οι αλογοουρές ασκούν υπερβολική πίεση στα μαλλιά σας και σπάνε. Αλλάξτε το χτένισμά σας, αφήστε τα χαλαρά στους ώμους σας ή γύρω από το πρόσωπό σας.
  • Τα προϊόντα και τα εργαλεία styling είναι επίσης συνηθισμένοι ένοχοι για την αραίωση μαλλιών. Μειώστε τη χρήση τους, όσο είναι δυνατόν. Εάν όμως αποφασίσετε να φορμάρετε τα μαλλιά σας με θερμαινόμενα εργαλεία, κάντε το μόνο όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά και χρησιμοποιήστε τις χαμηλότερες δυνατές ρυθμίσεις.
  • Ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε άφθονο σίδηρο και πρωτεΐνη στα σνακ και τα γεύματα σας.
  • Μειώστε το στρες, γιατί όταν έχετε υπερβολικό άγχος τα μαλλιά σας αδυνατίζουν και σπάνε.