Η σωστή εφαρμογή του κονσίλερ μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο συνολικό μακιγιάζ σας. Κι αν δεν το κάνετε σωστά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τα αντίθετα από τα επιθυμητά.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες έξυπνες συμβουλές για το πώς να εφαρμόσετε το κονσίλερ σαν επαγγελματίες στο σπίτι, για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Προετοιμασία

Πρώτα από όλα, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα καλό καθαριστικό και εφαρμόστε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τον τύπο του δέρματός σας. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα θα δημιουργήσει μια καλύτερη βάση για το κονσίλερ.

Επιλογή του σωστού χρώματος

Κονσίλερ

Επιλέξτε ένα κονσίλερ που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Το κονσίλερ που προορίζεται για να καλύψει τους μαύρους κύκλους στα μάτια πρέπει να είναι ελαφρώς φωτεινότερο από το δέρμα σας για να δώσει φωτεινότητα.

Εφαρμογή με πινέλο ή σφουγγαράκι

Η εφαρμογή του κονσίλερ με ένα πινέλο ή ένα σφουγγαράκι θα σας βοηθήσει να το απλώσετε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε ελαφριές κινήσεις για να απλώσετε το προϊόν.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας

Αν έχετε προβλήματα με κύκλους κάτω από τα μάτια, απλώστε το κονσίλερ με τα δάχτυλά σας, απλώνοντας ταμποναριστά με ελαφριές κινήσεις. Αυτό θα κάνει το κονσίλερ σας να απορροφηθεί καλύτερα και να μην φαίνεται «βαρύ».

Σκιάσεις στο πρόσωπο

Χρησιμοποιήστε το κονσίλερ όχι μόνο για να καλύψετε ατέλειες, αλλά και για να σχηματίσετε το πρόσωπό σας. Εφαρμόστε λίγο κονσίλερ στα πλάγια της μύτης, στο κέντρο του μετώπου και κάτω από τα ζυγωματικά για φωτεινότητα.

Σταθεροποίηση

Για να διατηρήσετε το κονσίλερ στη θέση του και να αποφύγετε το ξεθώριασμα, εφαρμόστε λίγη πούδρα με πινέλο σε πάνω από το κονσίλερ.

Φινίρισμα

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με πούδρα, ρουζ, κραγιόν και άλλα προϊόντα για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο look.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εφαρμόσετε το κονσίλερ με επαγγελματικό τρόπο και να δημιουργήσετε ένα λαμπερό και άψογο μακιγιάζ στο σπίτι. Θυμηθείτε ότι η εξάσκηση είναι το κλειδί για την βελτίωση των δεξιοτήτων σας στο μακιγιάζ, οπότε μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε και να βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει καλύτερα.