Η ελάχιστη ή καθόλου σκιά ματιών, σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό κόκκινο κραγιόν, αποτελεί το look που υιοθετούν πολλές σταρ. Πρόκειται για ένα διαχρονικό και ευέλικτο μακιγιάζ που μπορεί να προσαρμοστεί αβίαστα για να ταιριάζει σε κάθε τόνο δέρματος ή περίσταση.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, το κόκκινο κραγιόν ήταν το πιο δημοφιλές χρώμα που φορέθηκε από τις διασημότητες στα Όσκαρ του 2023.

Πότε εδραιώθηκε το κόκκινο κραγιόν

κόκκινα χείλη

Τη δεκαετία του 1920 εμφανίστηκε η εποχή των «flapper», όπου οι επαναστάτριες γυναίκες επέλεγαν τολμηρά χείλη, συχνά σε σκούρες δαμασκηνί ή βυσσινί αποχρώσεις. Ωστόσο, ήταν οι δεκαετίες του 1940 και του ’50 που εδραίωσαν πραγματικά τα έντονα χείλη ως σύμβολο γοητείας.

Τα κλασικά κόκκινα χείλη, ειδικότερα, παραπέμπουν στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, όταν σταρ όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Όντρεϊ Χέπμπορν επέλεγαν μόνο αυτό το χρώμα. Το κλειδί είναι να διατηρήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας ελάχιστο. Λίγη μάσκαρα, περιποιημένα φρύδια και διακριτικό περίγραμμα είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Πάρτε έμπνευση από το πώς φοράνε το κόκκινο κραγιόν αγαπημένες celebrities

Σήμερα, δεν είναι λίγες οι celebrities που υιοθετούν το look, αποδεικνύοντας την απαράμιλλη ικανότητα του κόκκινου κραγιόν να κάνει από μόνο του ένα statement, είτε πρόκειται για αποχρώσεις του καστανού, του κόκκινου- κερασί ή του κόκκινο- τριανταφυλλί. Η επιλογή ενός τολμηρού κόκκινου κραγιόν δεν είναι απλώς θέμα μακιγιάζ-είναι μια συνειδητή δήλωση αυτοπεποίθησης, αισθησιασμού και δυναμισμού και είναι μια τάση ομορφιάς που ήρθε για να μείνει.

Πάρτε ιδέες, λοιπόν, από αγαπημένες celebrities και αντιγράψτε το look τους για εμφανίσεις που δεν περνάνε απαρατήρητες.

Ζεντάγια

Σε αυτή της την εμφάνιση, η Ζεντάγια κατέστησε σαφές ότι ήθελε να συγκεντρώσει όλη την προσοχή πάνω της, καθώς φορούσε ένα κατακκόκινο φόρεμα τύπου κορσέ στο πάνω μέρος του, που κατέληγε σε μια φαρδιά γραμμή από τη μέση προς τα κάτω χωρίς αξεσουάρ ή κοσμήματα. Τα μαλλιά της ήταν πιασμένα πίσω σε κότσο και τα κόκκινα χείλη της ήταν στο επίκεντρο, τονισμένα από το φωτεινό δέρμα της και τα ανάγλυφα μάγουλα της.

Σελένα Γκόμεζ

Κάντε ό,τι λέει η Σελένα Γκόμεζ όταν πρόκειται για θέματα λάμψης. Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας πόζαρε με το δάχτυλο στο πηγούνι, με ένα πλούσιο κόκκινο στόμα και ένα παχύ eyeliner στο μάτι, μεγιστοποιώντας την τόλμη της λάμψης της.

Άνια- Τέιλορ Τζόι

Φορώντας ένα ιβουάρ στράπλες φόρεμα, με ένα έντονο στοιχείο κοντά στη μέση, το φόρεμα της Τέιλορ Τζόρι είχε μια τρισδιάστατη λεπτομέρεια που τόνιζε μοναδικά τη μέση της. Το αντισυμβατικό της σύνολο συνδυάστηκε με τα τολμηρά κόκκινα χείλη που έχουν κάνει δυναμικό comeback.