Οι περισσότεροι από τους ήρωες κινουμένων σχεδίων είναι προϊόν φαντασίας αλλά υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από αληθινά πρόσωπα.

Όπως αυτοί που θα δείτε παρακάτω και πιθανόν δεν γνωρίζατε ότι έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω τους…

Ποπάι

Ο αγαπημένος ναυτικών των παιδικών μας χρόνων που λατρεύει το σπανάκι είναι ένας εικονικός χαρακτήρας εμπνευσμένος από έναν πραγματικό. Θεωρείται ότι ο άνθρωπος στον οποίο βασίστηκε ο χαρακτήρας είναι ένας άνδρας με το όνομα Frank Rocky Fiegel από το Ιλινόι. Είχε μια πίπα συνεχώς στο στόμα, αγαπούσε πολύ τα παιδιά αλλά πέθανε χωρίς να αποκτήσει κανένα.

Edna Mode

Στην ταινία «Οι Απίθανοι» η Edna είναι μια εκκεντρική σχεδιάστρια μόδας, που δημιουργεί κοστούμια για διάσημους υπερήρωες. Θεωρείται λοιπόν ότι αυτός ο χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από την Edith Head, μια πραγματική σχεδιάστρια μόδας. Ο καθένας μπορεί να δει την ομοιότητα.

Betty Boop

Η Betty Boop δημιουργήθηκε αρχικά ως μια καρικατούρα της Helen Kane, μια αμερικανίδας τραγουδίστριας που κέρδισε φήμη μιμούμενη το στυλ της τραγουδίστριας Baby Esther Jones.

Mr Burns

Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες του The Simpsons είναι χαραγμένοι στις μνήμες των θεατών και ο άπληστος Mr Burns δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εμφάνισή του βασίζεται σε αληθινό πρόσωπο, στον ιδρυτή του Fox, Barry Diller.

Krusty The Clown

Για να δημιουργήσει αυτό το χαρακτήρα, ο γελοιογράφος και ο δημιουργός του έργου, Matt Groening εμπνεύστηκε κατά μεγάλο μέρος από έναν πραγματικό Κλόουν, τον Rusty Nails, τον οποίο ο Groening παρακολουθούσε από παιδί.

Άριελ η μικρή Γοργόνα

Το κινούμενο σχέδιο βασίστηκε στο παραμύθι του Hans Christian Andersen με πολλές αλλαγές στην προσωπικότητά της. Το άτομο, όμως, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι δημιουργοί για να σχεδιάσουν την Άριελ ήταν η ηθοποιός Alyssa Milano, η οποία ήταν τότε περίπου 15 ετών.

Ούρσουλα

Η γνωστή Ούρσουλα από την Άριελ τη μικρή Γοργόνα βασίστηκε στο θεατρικό χαρακτήρα της ηθοποιού Harris Glenn Milstead, γνωστή ως Divine.