Ένας χρήστης του Reddit αποκάλυψε πως η καρδιά του έσπασε σε χίλια κομμάτια, όταν ανακάλυψε ότι η «Claudia», η «τέλεια» γυναίκα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο ήταν στην πραγματικότητα ένα δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης.

«Αισθάνομαι λίγο εξαπατημένος», παραπονέθηκε ο χρήστης του Reddit αφού έμαθε ότι είχε πέσει θύμα κυβερνητικού catfish. Ο ίδιος ήταν ένας από τους πολλούς χρήστες που τους άρεσε η Claudia, ένα υποτιθέμενο κορίτσι του Reddit που έγινε μόνιμο μέλος της πλατφόρμας ανεβάζοντας τις όμορφες selfies της.

«Αισθάνομαι όμορφη σήμερα», έγραψε στην πιο viral ανάρτησή της, η οποία δείχνει το αλαβάστρινο πρόσωπό της, φορώντας ένα απλό γκρι πουλόβερ με μια ελαφριά μαύρη φράντζα. Η εμφάνισή της σε συνδυασμό με το ότι ήταν γυναίκα την έκανε γρήγορα επιτυχημένη στο Reddit, με τους διαδικτυακούς χρήστες να την αποκαλούν «καυτή» και «πολύ όμορφη».

Δυστυχώς, η κοπέλα των ονείρων του ερωτευμένου ήταν, στην πραγματικότητα, μια απάτη. Είχε δημιουργηθεί από δύο φοιτητές πληροφορικής, οι οποίοι επινόησαν το avatar για «να δουν αν μπορείς να ξεγελάσεις τους ανθρώπους με εικόνες τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσαν οι ίδιοι, σύμφωνα με το nypost.com.

Το δίδυμο της ψηφιοποίησης δημιούργησε την Claudia ζητώντας μια selfie μιας γυναίκας στο σπίτι της «χωρίς μακιγιάζ με μαύρα μαλλιά, μήκος μαλλιών ώμου, απλό φόντο, ίσια μαλλιά, αφέλειες».

Η αποκάλυψη πως η Claudia είναι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης έγινε από έναν άλλο χρήστη του Reddit. «Για όσους δεν γνωρίζουν, θα σκοτώσω τη φαντασίωσή σας», ανέφερε σε ένα από τα πονηρά στιγμιότυπα της σωσίας. «Αυτό είναι κυριολεκτικά μια δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης, αν έχετε δουλέψει με μοντέλα εικόνων τεχνητής νοημοσύνης και έχετε φτιάξει τα δικά σας για αρκετό καιρό, μπορείτε να το καταλάβετε 10000%».