Μετά την αποχώρηση της Ελπίδας Μορφούλη το βράδυ της Τρίτης, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος και η Καλλιόπη Μπεζαντέ είναι οι δυο διεκδικητές του μεγάλου τίτλου του MasterChef 2022.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης (1/6) για την πρώτη μεταξύ τους δοκιμασία, οι δύο επίδοξοι σεφ βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο εστιατόριο Delta. Οι δύο Head Chef που ηγούνται του εστιατορίου, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, υποδέχτηκαν τους παίκτες με τους τρεις κριτές και σεφ Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο και Σωτήρη Κοντιζά.

Καλλιόπη και Πάνος έπρεπε να αντιγράψουν πιστά τα τρία περίτεχνα κι απαιτητικά πιάτα που πρότειναν οι σεφ του Delta, μύριζαν πολύ… Ελλάδα και έμοιαζαν περισσότερο με έργα τέχνης. Το πρώτο ήταν σαλιγκάρι της θάλασσας, το δεύτερο ήταν ένας τραγανός ηλίανθος, το οποίο περιελάμβανε μπακαλιάρο, σάλτσα από βανίλιες, ελληνικό χαβιάρι και μία δροσερή σαλάτα εποχής και το τρίτο πιάτο ήταν ένας… μπάμπουρας. Αυτό το εντυπωσιακό πιάτο ήταν μια παγωμένη μους από γιαούρτι αρωματισμένη με κερήθρα.

Και τα τρία πιάτα φάνηκαν πολύ δύσκολα στους δύο διαγωνιζόμενους, με το γλυκό σε σχήμα μπάμπουρα να είναι αυτό που φάνηκε δύσκολο στον Παναγιώτη. «Φέρτε τα κανονικά για να αντιγράψουμε… αυτά είναι απλά για να τα δούμε, σε φάση “βλέπετε και μην αγγίζετε”», είπε με χιούμορ η Καλλιόπη, τονίζοντας τη δυσκολία της δοκιμασίας.

Μετά την πρώτη δοκιμασία των δύο φιναλίστ τις εντυπώσεις στα σημεία φάνηκε να κερδίζει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο οποίος είχε καλύτερες παρασκευές κι υφές στα πιάτα του.

Αποτυχία το γλυκό της Καλλιόπης;

Τα δυνατά τους στην πιο απαιτητική Δοκιμασία Αντιγραφής… ever, έβαλαν η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης, οι δύο φιναλίστ του MasterChef 2022.

Οι διαγωνιζόμενοι που «παλεύουν» για τον πολυπόθητο τίτλο και το έπαθλο του φετινού MasterChef, έπρεπε να ετοιμάσουν τρία πολύπλοκα πιάτα και… επί τρία!

Ένας γλυκός «μπάμπουρας» ωστόσο, έγινε ο εφιάλτης της Καλλιόπης, η οποία δεν τα πήγε καλά στην προετοιμασία του και σκέφτηκε να μην παρουσιάσει καθόλου το συγκεκριμένο πιάτο στους καλεσμένους κριτές.

Η μαγείρισσα άκουσε παρόλα αυτά την άποψη των κριτών Κουτσόπουλου, Κοντιζά και Ιωαννίδη και τελικά έβγαλε, όπως μπόρεσε, το γλυκό της πιάτο.

«Ήθελα να το πετάξω αλλά το πιάτο είναι ακριβό!» είπε αρχικά με χιούμορ η Καλλιόπη και στη συνέχεια τόνισε πως πραγματικά δεν ήθελε να βγάλει το πιάτο με τον μπάμπουρα, ενώ ζήτησε και συγγνώμη από τους καλεσμένους chef.

Το Twitter σχολίασε επικά τον μπάμπουρα και την τελική εμφάνιση της προσπάθειας της Καλλιόπης.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Καλλιόπη Μπεζαντέ στην Ιταλία

Στην επόμενη φάση των τελικών του MasterChef 6 οι δύο φιναλίστ μαζεύουν τις αποσκευές τους και ταξιδεύουν στην Ιταλία, εκεί όπου θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία δίπλα σε καταξιωμένους chef, μια ανάσα πριν το μεγάλο φινάλε και την ανάδειξη του νικητή.