Ο σωστός τρόπος να κάνουμε την ανάγκη μας

Όταν η δυτική τουαλέτα μπαίνει στο στόχαστρο της αμφισβήτησης…


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
15:47
14/03/2014
Ο σωστός τρόπος να κάνουμε την ανάγκη μας
13
loading

Η πατροπαράδοτη λεκάνη τίθεται τώρα στο στόχαστρο καθώς δεν εγγυάται την ανακούφιση που πρέπει με τον τρόπο που της πρέπει.

Κι αυτό γιατί έχει αλλάξει δραστικά τη στάση του ανθρώπινου σώματος κατά τη λειτουργία της αφόδευσης, φέρνοντας έτσι σκοτούρες, έννοιες και... ευερέθιστο έντερο.

Κι αν θέλουμε να γίνουμε πιο περιγραφικοί και κινδυνολόγοι, μιλάμε για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καρκίνο του παχέος εντέρου, διαταραχές του προστάτη, ακράτεια, κολίτιδες, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, δυσκοιλιότητες, αιμορροΐδες και άλλα τέτοια υπέροχα που συνδέονται με τη λάθος στάση «επί τω έργω».

Και για όλα φταίει φυσικά η δυτική λεκάνη, που ήρθε στα μοντέρνα σπιτικά μας να εξαφανίσει μια υγιεινή τελετουργία αφόδευσης χιλιετιών!

(Ξανα-)Ανακαλύπτουμε έτσι την τούρκικη τουαλέτα και τα οφέλη που είχε για τον οργανισμό, χωρίς ποτέ βέβαια να τα δηλώσει κι αυτή με τη σφοδρότητα που όφειλε.

Αντί λοιπόν για κάθισμα, το βαθύ κάθισμα είναι που προκρίνουν οι σχετικές -και ευωδιαστές, αλίμονο- έρευνες ως τον υγιεινότερο τρόπο για να ξαλαφρώνουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.

Και βέβαια δεν είναι ανάγκη να πάμε πίσω στον χρόνο, καθώς η ανθρώπινη εφευρετικότητα σύνορα δεν γνωρίζει ούτε και σε αυτόν τον «ευαίσθητο» τομέα.

Το concept είναι να έρθουν τα γόνατα πιο κοντά στο στήθος, αυτοσχεδιάστε λοιπόν ελεύθερα.

Την αλήθεια μια φορά τη μάθατε...

Ιδού το δίλημμα λοιπόν:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar ZISIS KONTOGOUNIS

  ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ;
  Μέχρι ώρα όλες οι προσπάθειες αντιμετώπισης του κινδύνου των ενδονοσ/κών λοιμώξεων (ΕΝΛ) των νος/μείων, εντοπίζονται κυρίως στην καθαριότητα-αντισηψία χεριών, ρούχων, υλικών, επιφανειών, τη χρήση μάσκας, γαντιών κλπ. Αγνοείται συστηματικά το ενδεχόμενο να διαχέονται μικρόβια στον αέρα και τελικά σε όλες τις επιφάνειες στο χώρο των θαλάμων, από τα υπολείμματα των κοπράνων στο περίνεο των ασθενών, ΜΕΤΑ την επίσκεψη τους στην τουαλέτα και το σκούπισμα με χαρτί τουαλέτας.
  Μια παρατήρηση-ερώτηση μου στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΟΙΜΞΕΩΝ των ΗΠΑ (CDC) και η απάντηση τους, φαίνεται ότι οδηγούν στην ανατροπή σημαντικών δεδομένων στα όσα ξέρουμε για τις καθιερωμένες ως τώρα αντιλήψεις για την αντιμετώπιση του μινώταυρου των Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων.
  Η παρατήρηση-ερώτηση μου ήταν:
  « Είναι γνωστό ότι η άμεση επαφή με τα κόπρανα μπορεί να μεταδώσει μικρόβια. Όμως μήπως υπάρχει και ένας δεύτερος μηχανισμός μετάδοσης πολύ πιο επικίνδυνος, που συστηματικά αγνοείται;
  Το παραμένον υπόλοιπο των περιττωμάτων των ασθενών των νοσ/μείων, μετά τη χρήση του χαρτιού τουαλέτας και την έξοδο απ το WC, στεγνώνει και με την τριβή γίνεται σκόνη. Η ΣΚΟΝΗ αυτή στη συνέχεια πλημυρίζει τον αέρα του θαλάμου ή και όλου του νοσ/μείου, με επικίνδυνα για τους άλλους ασθενείς μικρόβια. (Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς των νοσ/μείων συνήθως είναι αδύναμοι, με κινητικά προβλήματα κλπ, που συχνά δε

 2. avatar atimos39

  σκατά!!

 3. avatar arisotelis kokas

  Να δω τον Παγκαλο ετσι και τι στο κοσμο

 4. avatar TOLIS

  Μέχρι τα σαράντα μου πατούσα στην λεκάνη για λόγους καθαριότητας και συνήθειας από μικρός. Μετά τα πενήντα είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να συνεχίσεις να το κάνεις (καταπόνηση γονάτων όπως λέει ο ίων). Νομίζω ότι περισσότερη σημασία έχει να αφοδεύουμε συγκεκριμένη ώρα ώστε να εκπαιδεύσουμε τον οργανισμό μας και κυρίως να του δίνουμε το χρόνο να λειτουργήσει χωρίς άγχος.

 5. avatar ἴων μ.

  τἀ σακατεμένα γόνατα, βλέπω δἐν τἀ ὐπολογίζει κανεῖς...

 6. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Νομίζω ότι στην Ελλάδα της κρίσης το θέμα είναι άλλο. Δεν έχει σημασία τόσο η θέση, όσο το να καταφέρεις να προκύψει παξιμάδι.

 7. avatar Ειδικός σε τέτοια θέματα …

  Λογικό,το σώμα του ανθρώπου είναι προσαρμοσμένο με τη φύση στην οποία δεν υπάρχουν τουαλέτες με κάθισμα.όπως επίσεις το σώμα του ανθρώπου δεν εναι για καρέκλα,εξού και στην πλειοψηφία μας υποφέρουμε από τη μέση ...

  1. avatar bestia

   Αν δεν κάνω λάθος υποφέρουμε απο τη μέση γιατί εξελιχθήκαμε σε.... δίποδα

 8. avatar King Lee

  και πως θα παίζω παιχνιδάκια αν αλλάξω στάση

 9. avatar Johnny Floxie

  Συνήθειες, δεν αλλάζουν με τίποτα...

  1. avatar KRFKLS

   τουρκικές έχετε στο συριζα ? για να ανοίγει καλά το ....

 10. avatar Dimopoulos

  Οταν έψαχνα προσφάτως τούρκικη τουαλέτα για να βάλω στο εξοχικό μου, δεν έβρισκα στην αγορά. Το άρθρο αυτό θα πρέπει να το διαβάσουν οι γιατροί και οι κατασκευαστές ειδών υγιεινής...Και αυτή η λεκάνη θα πρέπει να ονομάζεται \"ανατολίτικη\" και όχι τούρκικη γιατί την έχουν όλες οι ασιατικές χώρες μέχρι Ινδονησία που έχω πάει.

  1. avatar MacCarthy

   βάλε και τον μπιντέ να πλένεις [...]σου μετά [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει