Το ότι έχετε μικρό σπίτι δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που σίγουρα θα επιθυμούσατε έναν έξτρα χώρο που θα κάλυπτε τις ανάγκες σας και θα έδινε λύση στο πρόβλημα του λιγοστού χώρου.

Όταν αυτό πρακτικά δεν είναι εφικτό, μπορείτε μέσα από έξυπνα τρικς και με λίγη καλή διάθεση να δώσετε την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου στο μικρό σας σπίτι, χρησιμοποιώντας απλώς τα κατάλληλα αντικείμενα και έπιπλα.

Τοποθετήστε καθρέφτες

Οι καθρέφτες γενικότερα προσδίδουν βάθος στο χώρο, κάνοντάς τον αμέσως να μοιάζει πιο μεγάλος. Τοποθετήστε έναν μεγάλο, λοιπόν, ή περισσότερους μικρούς στο σαλόνι σας, για παράδεγιμα, έτσι ώστε να το κάνετε να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Οι αντικατοπτρισμοί που δημιουργεί δίνουν την αίσθηση στο μάτι ότι στο μέρος που βρίσκεται υπάρχει επιπλέον χώρος.

Έξυπνα αντικείμενα

Για να δημιουργήσετε την εντύπωση των διαφορετικών δωματίων στο μικρό σας σπίτι χρησιμοποιήστε αντικείμενα, που θα σας βοηθήσουν να χωρίσετε έξυπνα τον χώρο σας. Για παράδειγμα ένα παραβάν μπορεί να δημιουργήσει έναν μικρό χώρο για την προσωπική σας γκαρνταρόμπα ή ένα γραφείο που μπαίνει κατευθείαν στον τοίχο και δεν πιάνει πολύ χώρο να σας βοηθήσει να φτιάξετε την γωνιά για την εργασία σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την αίσθηση ότι το μικρό σας σπίτι συνεχώς μεταμορφώνεται, δημιουργώντας την εντύπωση ότι αλλάζετε χώρους.

Πείτε ναι στο φως

Όπου υπάρχει φως, ο χώρος φαίνεται πάντα μεγαλύτερος. Έτσι, αναζητήστε τρόπους όπου το φως θα «λούζει» άπλετο το σπίτι σας, κάνοντάς το να μοιάζει μεγαλύτερο. Προτιμήστε λευκές κουρτίνες που επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να μπουν στο χώρο σας ή, ακόμη καλύτερα, μην χρησιμοποιείτε καθόλου κουρτίνες. Στην περίπτωση που το σπίτι σας δεν το «βλέπει» ο ήλιος επιλέξτε τα κατάλληλα φωτιστικά για να δημιουργήσετε τον σωστό φωτισμό. Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε ψηλά και μεγάλα φωτιστικά.