Η 36χρονη Carmen Calvo είναι μια μητέρα 2 παιδιών από την Βαλτιμόρη των ΗΠΑ η οποία έχει δημιουργήσει μια παράξενη επιχείρηση. Χρησιμοποιεί τον πλακούντα γυναικών και τους ομφάλιους λώρους για να φτιάξει… από ζωμούς μέχρι διάφορα αναμνηστικά είδη.

Φτιάχνει μια ευρεία προϊόντων όπως διάφορες κάψουλες κι ένα ζωμό που μπορεί να πιει κανείς, φτιαγμένο από πλακούντα. Τα αναμνηστικά σε σχήμα καρδιάς ή αστεριού φτιαγμένα από τον ομφάλιο λώρο των μωρών δεν λείπουν από τη συλλογή της.

Εξηγώντας τη διαδικασία, η Carmen αναφέρει ότι δεν παίρνει τον πλακούντα στο δικό της χώρο, αλλά ό,τι φτιάχνει το κάνει στην κουζίνα τής εκάστοτε μητέρας. «Πρώτα αποστειρώνω το δωμάτιο, πλένω τον πλακούντα και τον βάζω στον ατμό χρησιμοποιώντας χορταρικά. Μετά τον αφήνω να αφυδατωθεί για 12 ώρες τη νύχτα πριν από την κονιορτοποίηση του και τη μετατροπή του σε κάψουλες. Οι άνθρωποι με ρωτούν εάν μυρίζει άσχημα στο σπίτι αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Μυρίζει όπως το μαγείρεμα του κρέατος», αναφέρει η γυναίκα, εξηγώντας ότι μπορεί να παράξει 100-120 κάψουλες από ένα και μόνο πλακούντα. Οι πελάτες της στη συνέχεια την πληρώνουν 106 λίρες, για τις κάψουλες και για όλη τη διαδικασία της παραγωγής. Ένα παραπροϊόν που φτιάχνει επίσης από τη διαδικασία είναι ένας ζωμός, μια σούπα, την οποία η Carmen προσφέρει επίσης σε νέες μητέρες. Ορισμένοι, όπως λέει, δεν θέλουν να την πιουν απευθείας και είτε την κρατούν για αργότερα είτε τη βάζουν ακόμη και μέσα σε μια κούπα με τσάι, ενώ άλλοι δεν τη θέλουν καθόλου και κρατούν μόνο τις κάψουλες.

Η ίδια άρχισε να ψάχνει για τα οφέλη του πλακούντα όταν έμαθε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει την κατάθλιψη μετά τον τοκετό, καθώς είχε δυσκολίες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. Υπέφερε όμως στη σιωπή της και δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν. Όταν έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της τρομοκρατήθηκε ότι θα πάθει το ίδιο και θα ζει πάλι μέσα στο άγχος και επειδή δεν ήθελε να πάρει φάρμακα έψαξε εναλλακτικές θεραπείες.

Η ίδια υποστηρίζει ότι οι κάψουλες τη βοήθησαν να έχει ενέργεια και να επαναφέρει τις ορμόνες της σε φυσιολογικά επίπεδα και ότι τα οφέλη είναι πολλά, παρά το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που την κρίνουν και αμφισβητούν την τεχνική της. Μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει -όπως χαρακτηριστικά λέει- περίπου 400 μητέρες και πιστεύει ακράδαντα ότι οι κάψουλες από πλακούντα λειτουργούν. Ταυτόχρονα η επιχείρηση της είναι και πολύ κερδοφόρα και της έχει αποφέρει χιλιάδες λίρες μέχρι σήμερα, ενώ την επέκτεινε φτιάχνοντας και αναμνηστικά από τον ομφάλιο λώρο!

placenta1 placenta2 placenta3 placenta4 placenta5 placenta6 placenta7