Η… περίτεχνη προσπάθεια ενός άνδρα στην Κίνα να πάρει αποζημίωση ξαπλώνοντας γυμνός μπροστά από τις ρόδες μιας Mercedes-Benz όχι μόνο τον έκανε «διάσημο» στο Weibo (το κοινωνικό δίκτυο της Κίνας) αλλά αντιμετωπίζει και πιθανότητα φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ο αγνώστου ταυτότητας 31χρονος άνδρας από το Henan της Κίνας σταμάτησε την κυκλοφορία όταν εθεάθη να βρίσκεται κάτω από ένα αυτοκίνητο στους δρόμους της Wenling County στην επαρχία Zhejiang. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι αναφέρουν ότι είδαν τον άνδρα να κατεβαίνει από το ποδήλατό του και να βγάζει τα ρούχα του πριν ξαπλώσει μπροστά στο αυτοκίνητο το οποίο πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα.

Αρχικά όλοι σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο ψυχικά ασθενή αλλά τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι απόλυτα υγιής και όλο αυτό είναι μέρος μιας απάτης στην Κίνα όπου κάποιοι επιτήδειοι προσποιούνται ότι έχουν πέσει θύμα μικρού τροχαίου και έχουν τραυματιστεί για να εισπράξουν αποζημίωση ή να κερδίσουν ένα επιτόπου οικονομικό αντάλλαγμα από τον άτυχο οδηγό στου οποίου τις ρόδες θα βρεθούν.

gasuda2 gasuda3 gasuda1

Η αστυνομία αργότερα αποκάλυψε ότι ο 31χρονος είχε περάσει επτά μέρες στην φυλακή στο παρελθόν κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα. Αυτή τη φορά οι Αρχές κλήθηκαν ξανά στο σημείο όταν ο οδηγός του οχήματος σοκαρίστηκε βλέποντας τον γυμνό άνδρα να «καρφώνεται» στις ρόδες του αυτοκινήτου του. Παραμένει ένα ερωτηματικό αφενός ως προς το γιατί ο άνδρας δεν εφαρμόζει το «σχέδιο» του ντυμένος και επιλέγει να βγάλει τα ρούχα του, αφετέρου για το αν θα βρεθεί και πάλι στη φυλακή για κάποιες μέρες.

Οι φωτογραφίες πάντως του άνδρα κυκλοφόρησαν γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα και προβλήθηκαν χιλιάδες φορές ενώ πυροδότησαν ακόμη και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις επαρχίες της Κίνας που κατηγορούν η μία την άλλη για ανέντιμους πολίτες.