Η εμμονή της με την δεκαετία του ’50 έκανε την 47χρονη Emma Edwards να ξοδέψει 20.000 λίρες για να μεταμορφώσει το σπίτι της στον δικό της vintage «παράδεισο».

«Λατρεύω το στόμφο της εποχής, είναι τόσο λαμπερός, αλλά με κιτς και εκκεντρικές πινελιές» αναφέρει η ίδια μιλώντας στην βρετανική Mirror και αποκαλύπτει πώς έκανε την αλλαγή στο σπίτι που μένει με τον σύντροφό της. Για τους τοίχους χρησιμοποίησε τυπωμένο υλικό bark cloth ως ταπετσαρία, ενώ από την διακόσμηση δεν λείπουν πρωτότυπα διακοσμητικά όπως τα φωτιστικά στον τοίχο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι μεταξύ άλλων η ροζ μπανιέρα αλλά και το υπνοδωμάτιο στα ίδια χρώματα.

Η 47χρονη δηλώνει ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα: «Ήταν μια απίστευτη μεταμόρφωση από ένα πλήρες ναυάγιο σε μια τροπική απόλαυση της δεκαετίας του ’50. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα». Κατά τη διάρκεια των ετών που αγόραζε τα αντικείμενα από την Αμερική για την διακόσμηση του σπιτιού ξόδεψε συνολικά 20.000 λίρες. Η Emma είχε ανέκαθεν εμμονή με την δεκαετία του ’50 και όταν μετακόμισε στο σπίτι του συντρόφου της πριν από μερικά χρόνια ποτέ δεν μπορούσε να νιώσει απόλυτα ικανοποιημένη με το χώρο γιατί δεν είχαν ακριβώς τα ίδια γούστα στη διακόσμηση.

«Μετακόμισα αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα 100% ευχαριστημένη. Ο χώρος γύρω μου είναι πολύ σημαντικός για μένα. Είχα ένα κοκτέιλ μπαρ από μπαμπού στον έξω χώρο, αλλά αυτό ήταν λίγο «κρύο» εκεί και ήθελα να το μετακινήσω στο σαλόνι. Ο Nigel (ο σύντροφός μου) δεν έχει το ίδιο στυλ με μένα και δεν ήξερα πως θα εξελισσόταν όλο αυτό. Αποφάσισα να κάνω μια μικρή γωνιά με το κοκτέιλ μπαρ και του άρεσε πάρα πολύ. Μετά από αυτό ήταν ήταν σαν να είπε «ας το δοκιμάσουμε». Έτσι περιγράφει η 47χρονη πως ξεκίνησε η μεταμόρφωση του σπιτιού τους!

Δηλώνει φανατική θαυμάστρια των ροζ λουτρών αλλά δεν μπορεί ακόμα να φτιάξει το δικό της λόγω χρημάτων, κάτι βέβαια που δεν αποκλείει να κάνει στο μέλλον. Δεν σταματά εξάλλου να αγοράζει ρετρό αντικείμενα για το σπίτι με ιδιαίτερη αγάπη στα «γυάλινα μπιχλιμπίδια» όπως λέει χαρακτηριστικά.

emma2 emma3 emma4 emma5